Fra Sophie Vedel Dalgaards kommende kogebog 'Food in a Jar' har ELLEs Health Editor, Stephanie Bang udvalgt fire sunde favoritopskrifte, som vi i de kommende uger vil dele med jer. Her får du opskriften på hendes salat som både er mættende og smuk med sit fine farvespil af orange, rødt, grønt og hvidt.
At lave ’food in a jar’ (eller “mad i et sylteglas”, som det jo hedder på dansk) er en god og sjov mulighed for at slå kreativiteten løs i køkkenet og skabe nogle fine farvekombinationer. ‘Food in a jar’ er også en lækker og indbydende måde at anrette og servere morgenmad, salater og desserter på, og giver samtidig et godt overblik over mængderne af hhv. grønt, kød og fuldkorn.
Se også: Opskrift: Vegansk choko-kokosmousse
Kogebogen FOOD IN A JAR, som er skrevet af Sophie Vedel Dalgaard, indeholder 80 opskrifter på alt fra morgenmad, smoothies, salater, supper og desserter og udkommer ultimo september, men ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fire (sunde) favoritter fra bogen. Her kommer Stephanies anden favorit:
Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble
Denne salat er både mættende og smuk med sit fine farvespil af orange, rødt, grønt og hvidt. De milde sødekartofler får et godt modspil med den syrlige fåreyoghurt og de knasende syrlige granatæblekerner. Sødekartoflerne er krydret med zaátar og Ras el Hanout, der er blandingskrydderier fra Mellemøsten, og som bl.a. indeholder sesam, timian, spidskommen, ingefær og kanel. Krydderierne giver denne JAR en vidunderlig krydret smag med eksotiske noter, der går godt i spænd med de søde kartofler. Brug salaten som frokost eller som tilbehør til grillet lam eller kylling.
Ingredienser til 2 personer• 2 store håndfulde spinat• 500 g sødekartofler• 3 tsk. zaátar• 3 tsk. Ras el Hanout• Et par stænk olivenolie• ½ granatæble• ½ bundt koriander• ½ bundt mynte• 125 g fåreyoghurt (eller anden type yoghurt eller creme fraiche)• Havsalt og peberFremgangsmåde– Tænd ovnen på 200 grader. Skyl spinaten fri for sand og jord. – Skræl sødekartoflerne, og skær dem i halve eller kvarte, alt efter hvor store er. Put kartoflerne i et ovnfast fad, sprinkl med lidt olivenolie, og krydr med zaátar, Ras el Hanout og havsalt.– Bag i ovnen, til de er møre og gyldne, ca. 30 min. Lad dem køle ned. – Del et granatæble. Bank forsigtigt kernerne fra den ene halvdel ud i en skål ved at banke på skallen med en træske.– Skyld koriander og mynte, og ryst dem fri for vand. Pil bladene fra stænglerne på mynten, og hak korianderen groft med en kniv.– Serveres dine JARS med det samme, så læg spinat i bunden, dernæst sødekartofler, så et par skefulde yoghurt og til sidst granatæblekerner.– Sprinkl med lidt olivenolie, og krydr med havsalt og peber. Afslut med drys af de friske krydderier.Tager du din JAR med på tur, så start med yoghurt, sødekartofler, olie, salt og peber, dernæst granatæblekerner, og afslut med spinat og friske krydderurter og så er du klar til picnic.
Psst… FOOD IN A JAR udkommer den 12. september 2016, men kan allerede forudbestilles nu hos SAXO.dk.