Sundhed

Opskrift: Powersalat

- 16/09/2016

Sophie Vedel Dalgaards kogebog 'Food in a Jar' er netop udkommet og ELLEs Health Editor, Stephanie Bang har udvalgt fire sunde favoritopskrifte, som vi vil dele med jer. Her får du den sidste opskrift på hendes powersalat der med sine grønne linser, edamamebønner og mandler er et godt alternativ, hvis du ikke ønsker kød i din salat.

Kogebogen ‘Food in a Jar’ er netop udkommet på forlaget Saxo, og vi har delt fire sunde opskrifter fra Sophie Vedel Dalgaards fine bog. Her kommer den sidste i rækken nemlig opskrift på en powersalat der med sine grønne linser, edamamebønner og mandler er et godt alternativ, hvis du vil have en salat uden kød.

 

Powersalat

Denne powersalat er et godt alternativ til dem, der ikke ønsker kød i deres salat. Med både grønne linser, edamamebønner og mandler er man dækket godt ind i forhold til proteiner, og samtidig er man sikret en salat, der er spækket med sunde vitaminer, mineraler og kostfibre, som holder kroppen sund og maven mæt. Ønsker du en powersalat, som er helt fri for animalske ingredienser, kan du f.eks. skifte fetaosten ud med en fast tofu, der er stegt hårdt på panden med lidt soja, salt og peber. Salaten er i sig selv tilstrækkelig som et godt og mættende måltid, men den fungerer også fint som tilbehør til fisk eller kylling.

 

Ingredienser til 4 personer

·         150 g grønne linser

·         125 g edamamebønner

·         1 lille håndfuld

·         ristede mandler

·         3 gulerødder

·         2-3 rødbeder

·         ½ fintsnittet rød

·         spidskål

·         100-150 g feta

 

Vinaigrette

·         1 spsk. hvidvinseddike

·         4 spsk. olivenolie

·         2 tsk. god sennep

·         1-2 tsk. honning

·         Havsalt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

– Linserne skylles grundigt. Sorter eventuelt misfarvede linser fra. 

– Kog linserne i saltet vand i 30-40 min.

– Stil til afkøling.

– Hæld edamamebønnerne i en lille gryde, hæld kogende vand på, og lad dem stå i ca. 3-5 min.

– Hæld vandet fra, og læg til side.

– På en pande ristes mandlerne med lidt olie og salt.

– Skræl gulerødder og rødbeder og riv dem separat på den grove side af et rivejern.

– Fjern de grove blade fra spidskålen.

– Skyl spidskålen, og ryst det overskydende vand fra. Snit derefter fint.

Nu er din powersalat klar til at blive samlet. Salaten består af ingredienser i mange forskellige farver, og den er derfor flot at servere i en JAR, hvor farvespillet virkelig kommer til sin ret. Hvis din powersalat skal med på farten, er det en god ide at lægge feta og mandler øverst og vinaigretten nederst – så skal JAR’en bare vendes en gang på hovedet, inden den spises.

 

Vinaigrette

– Hæld eddike i en skål.

– Pisk olien i lidt ad gangen, til dressingen tykner let, og tilføj dernæst sennep og honning.

– Smag til med salt og peber.

Brug den med det samme, eller hæld den på en JAR, og stil på køl. For andre varianter af denne dressing kan der tilsættes friske krydderurter, hvidløg eller finthakket skalotteløg. Skal du bruge dressingen fra køl, er det en god ide at lade den temperere et stykke tid, ca. 10-15 minutter, før den blandes i salaten. Olien vil på køl skille sig fra eddiken og blive tyk i konsistensen, men når den opnår stuetemperatur, vil den igen være let at blande sammen.

Psst… “Food In A Jar” kan købes på Saxo.com.