Sundhed

Opskrift på nem og lækker chokopumpkin halloweenkage

- 28/10/2016

Vi er nu i slutningen af oktober, og det betyder, at Halloween nærmer sig! Derfor har vores Health Editor Stephanie Bang lavet den lækreste choko-græskar kage. Se opskriften her...

Her på ELLE varmer vi op til Halloween d. 31. oktober, og derfor har vores Health Editor Stephanie Bang lavet den lækreste chokopumpkin kage, der helt sikkert vil få dig i Halloween-stemning.  

Den er utrolig lækker (vi har testet den) og nem at lave. Den er perfekt som en sjov og lækker overraskelse til dine gæster eller til din værtinde her i oktober og november måned. 

For som vores chefredaktrice, Cecilie Ingdal, siger: Det handler om at gøre sig umage overfor hinanden – og inspiration koster jo ingenting.

Se med nedenfor, hvor Stephanie giver dig opskriften på den lækre halloweenkage:  

Chokopumpkin (Halloween) kage

Opskriften giver ca. 10 stykker kage

·         1 lille hokkaido græskar

·         3 dl. pekannødder

·         12 saftige medjooldadler

·         5 spsk. god raw kakaopulver

·         4 spsk. agavesirup

·         1/2 tsk. vaniljepulver

·         1/4 tsk. Salt

·         Evt. lidt frisk appelsinsaft

Fremgangsmåde

1.      Vask hokkaidogræskarret og skær det i mindre stykker (fjern skræl og kerner)

2.      Kog græskarret i en gryde med usaltet vand, indtil stykkerne er helt bløde og lad dem køle lidt af

3.      Blend græskar, pekannødder, dadler, kakaopulver, agavesirup og vaniljepulver i en foodprocessor indtil det har en ensartet masse

4.      Kom choko-græskarmassen og over i en form beklædt med bagepapir

5.      Bag kagen ved 180C i 20-25 min

6.      Lad kagen køle af før den serveres

Græskarret gør kagen rigtig blød og lækker, så forvent ikke en ’hård’ eller tør kage, men nærmere en smooth lidt fudgy chokokage. Pynt gerne stykkerne med lidt ekstra pekannødder og tørrede incabær, som minder om rosiner, men som er lidt mere i bitre i smagen, hvilket spiller godt sammen med den søde græskarsmag.

Psst … Kagen smager især godt efter en dag i køleskabet, hvor den har fået lov at sætte sig. 

ELLE & Dig