ELLEs Fashion Editor Josephine Aarkrogh har lige haft fødseldag og har i den forbindelse hygget om os på redaktionen og bagt en lækker banankage. og så kan den heldigvis nydes med god samvittighed, da den både er gluten- og sukkerfri. Få opskriften her...
I fredags blev vi på ELLE-redaktionen forkælet, da Fashion Editor Josephine Aarkrogh fejrede sin fødselsdag med en lækker hjemmelavet gluten- og sukkerfri banankage.
Den smagte så godt, at vi alle hurtigt blev enige om, at opskriften skulle deles med jer på ELLE.dk.
Læs også: Opskrift: Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble
Banankagen er gluten- og sukkerfri, så den kan nydes med god samvittighed. Den er let og lækker, men samtidig bliver man også forkælet med peanutbutter, banan og mørk chokolade.
Ingredienser:
· 6-7 mindre bananer + 2 til topping
· 3 store æg
· 1 stor spsk. Peanutbutter
· 1 stor spsk. Smeltet kokosolie + lidt ekstra til at smøre formen
· 1,5 dl. Kokosfiber- eller mandelmel
· 1 tsk. Kanel
· 1 tsk. Ren vaniljepulver
· 1 tsk. Bagepulver
· 1 knivspids salt
· 1 håndfuld pekannødder
· 100 gr. mørk chokolade
· Lidt chiafrø til pynt
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser på nær pekannødder og chokolade i en foodprocessor og rør sammen i et par minutter. Hak nødder og chokolade og rør blandingen sammen. Kagen kan bages i enten en kageform eller som et bananbrød I en brødform – begge dele skal smøres med lidt kokosolie, inden dejen kommes i. Skær de to bananer over på langs og tryk dem forsigtigt ned i dejen som pynt og drys med lidt chiafrø. Bag kagen i 25-30 minutter på 180 grader og 30-35 minutter, hvis du bager den som brød.
Psst … Bager du det som bananbrød, så smager det skønt smurt med lidt nøddesmør.