Sundhed

Ugens sunde madplan – uge 46

- 09/11/2015

Ugens madplan fra ELLEs madblogger Julie Bruun byder på sunde retter som oksespyd med tzatziki, squash-salat med quinoa, peberfrugtspesto samt falafler og hvidløgsmarinerede tigerrejer. Se hele madplanen og bliv inspireret her...

En ny uge står for døren, og dét betyder en ny og sund madplan! 
 
I samarbejde med ELLEs madblogger, Julie Bruun, giver vi dig her ugens sunde madplan, som blandt andet byder på oksespyd med tzatziki, squash-salat med quinoa, peberfrugtspesto samt falafler og hvidløgsmarinerede tigerrejer.
 
Find mandagens opskrift her:
 
Opskrit: Oksespyd
 
Der bliver ca.12 små spyd ud af portionen.
 
Det skal du bruge:

  • 1 pakke hakket oksekød (500 g. med 4-7 % fedt)
  • 1 spsk. kapers
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 god håndfuld frisk spinat
  • 1 god håndfuld soltørrede tomater (fra glas i olie)

 
Sådan gør du:

  • Kom fars i en skål med et æg
  • Hak kapers, løg og spinat ganske fint og kom ved
  • Hvis du allerede har købt de hakkede soltørrede tomater, slipper du, og du kan blot presse olien fra og komme dem ved
  • Rør det hele sammen og form små kugler og steg dem derefter i lidt olie på en pande
  • Kom dem efterfølgende på et lille fint spyd og server straks
Foto: Julie Bruuns blog

Opskrift: Tzatziki (2 personer) Det skal du bruge: 

  • 1-2 dl skyr (en smagssag)
  • lidt salt/ peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ½ agurk

 Sådan gør du:

  • Riv agurk groft på et rivejern, pres det værste vand fra og kom det i en skål med skyr og presset/fint revet hvidløg. Smag til med citron og krydderi.
  • Opskrift: Salat med marineret og bag blomkål

 Opskrift: Salat med marineret og bagte blomkål Det skal du bruge:

  • Et par håndfulde friske spinatblade
  • blomkål (ca. 1/2 hoved)
  • 1 peberfrugt
  • en lille håndfuld mandler
  • evt. 1 mango

 Marinade:

  • 1/2 citron (skal og saft)
  • 2 spsk tahin
  • salt & peber efter smag
  • 2 spsk frisk høvlet parmesan
  • 2 spsk olie

 Sådan gør du: 

  • Vend blomkålshovederne i marinaden og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader.
  • Kom dem efterfølgende i en skål sammen med spinat, peberfrugt og lidt hakkede mandler.
Foto: Julie Bruuns blog

…. Velbekomme!

I galleriet kan du finde billeder og opskrifter til den sunde menu på tirsdag, onsdag og torsdag!

Psst… Stay tuned for flere opskrifter, når vi på næste mandag er klar med en ny sund og velsmagede madplan til jer!