Sundhed

Ugens sunde madplan – uge 45

- 02/11/2015

En ny uge står for døren, og dét betyder en ny og sund madplan! I samarbejde med ELLEs madblogger, Julie Bruun, giver dig her ugens sunde madplan, som blandt andet byder på aubergineburgere, squash-pasta og mini majs-spinat pandekager....

Uge 45’s sunde madplan fra ELLEs madblogger, Julie Bruun, starter med en opskrift på lækre aubergine-burgere med pulled chicken og en forfriskende mango-karry dressing.

Opskriften rækker til 3 personer.

Opskrift: Aubergine-burger med pulled chicken og mango-karry-dressing

Det skal du bruge:

  • Portobellosvampe & auberginer som “boller”

Sådan gør du:

  • Rengør svampene, skær dem igennem, som man vil gøre med en bolle
  • Snit nogle små riller i “overen” og kom dem på en pande med olie
  • Drys med salt og peber og evt. nigellafrø og brun dem let af
  • Det samme med auberginerne, skær dem i skiver og rist ligeledes på en pande

Opskrift: Mango-karry dressing

Det skal du bruge:

  • 2 dl cremefraice (jeg brugte 9%)
  • 1/2 mango
  • 2 tsk karry
  • salt & peber
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

  1. Skær mangoen i små stykker og kom dem i en skål med cremefraice.
  2. Smag til med karry, salt, peber og citronsaft.

Opskrift: Pulled chicken

Det skal du bruge:

  • 1 pakke pulled chicken (cirka 550 gram)

Sådan gør du:

  • Kødet tages ud af posen og lægges i et fad. Der kommes stanniol over fadet og prikkes lidt huller i stanniolen med en gaffel. Bag nu kødet ligeledes i 25-30 minutter ved 180 grader
  • Når kødet tages ud, trækkes det fra hinanden med to gafler og vendes i den tilhørende marinade. Et lille tip: du kan også sagtens komme marinaden på inden og bage det sammen med kødet, det fungerer også rigtig fint.

Opskrift på det grønne:

Det skal du bruge:

  • Cherry tomater
  • Rødløg
  • Peberfrugt
  • Salat

Sådan gør du:

  • Rengør grønsagerne og skær det ud i ønsket form og størrelse

Opskrift: sød-kartoffel fritter

Det skal du bruge:

  • 2 søde kartofler
  • 2 spsk olie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Skyl de søde kartofler grundigt og skær dem i ”fritter-form”
  • Vende dem i lidt olie og salt & peber
  • Bag dem på 180 grader i 20-25 minutter. Vend dem lidt undervejs

…. Derefter er det bare at samle burgeren:

 

  • Tag svampe eller auberginer og brug den ene som bund
  • Kom et salatblad på, en god klat mango-karry dressing, en god skefuld kylling og det grønne tilbehør.
  • Kom “svampe/ aubergine-låg” på igen og saml burgeren med en pind, med en lille tomat på – det pynter så fint.
  • Server med fritterne

Du finder opskrifterne for resten af uge 45 her:

Opskrift til tirsdag: Pita med pulled chicken og coleslaw- find den HER

Opskrift til onsdag: Squash bolognese – find den HER

Opskrift til torsdag: Majspandekager med spinat – find den HER

…. Velbekomme!

I galleriet kan du se flere billeder af mandagens opskrift på aubergine-burgere med pulled chiken og mango-karry dressing.

Psst… Stay tuned for flere opskrifter, når vi på næste mandag er klar med en ny sund og velsmagede madplan til jer!