ELLE-redaktionens to største foodies, Health Editor Stephanie Bang og Style Director Mie Juel, har besøgt en ny morgenmadsfavorit i Hellerup: Social Foodies. Læs om deres besøg her og få historien bag Social Foodies...
Måske har du allerede været så heldig at forkæle dig selv med en bid af en Social Foodies lækre godter. Med i alt 5 butikker i Danmark har Social Foodies nemlig et overdådigt udvalg af chokolade, flødeboller, nødder og muslibarer, og så har de nok Danmarks bedste is.
På ELLE-redaktionen er vi selv ret store fans af ovenstående, og er derfor også glade for, at Social Foodies’ nye butik i Hellerup er klar med en ny lækker anretning på menuen – nemlig en Social platte, som er deres svar på en lækker økologisk morgenmad.
Vi ankom sultne til butikken i Hellerup tidligt en mandag morgen, hvor vi blev mødt af den skønneste duft af chokolade og hjemmebagte boller. Butikken er hyggeligt indrettet med et par borde, hvor det er muligt at sidde og nyde sin morgenmad, kaffe, is eller andet.
Læs også: Ugens anbefaling: Kiin Kiin Bao Bao
På vægge og reoler er der produkter, billeder og små fortællinger, som er med til at fortælle Social Foodies historie og vise deres vigtige værdier, der især handler om mennesker, ansvar og kvalitet.
Du forærer nemlig ikke kun dig selv en himmelsk oplevelse ved at handle hos Social Foodies, du er også med til at gøre en forskel for nogle af de mennesker, som har allermest brug for det. Social Foodies har rødder i Afrika, hvor de blandt andet ejer landets første bean-to-bar chokoladefabrik Cocoáfair, som ikke kun til har til formål at give flere mennesker mulighed for at købe kvalitetschokolade til fornuftige priser, men også at skabe jobs til de underprivilegerede i Sydafrikas hovedstad Cape Town.
Social’s platte, som indtil videre kun er mulig at få i butikken på Hellerup Strandvej, består af:
· Øko. yoghurt med musli, gojibær og blåbær
· Avokado med sesam
· Chufabolle med spread
· Frisk appelsinjuice
· Ristede nødder og kakaobønner og (selvfølgelig) lidt chokolade
Prisen er 79 kr. og kaffe, te og lign. kan tilkøbes for 20 kr.
Vi var især imponeret over chufabollen, som er bagt med chiafrø, baobab (Afrikansk frugt, som er rig på C-vitamin) og selvfølgelig chufa, som er en vitamin- og mineralrig lille jordknold, der kan laves til enten mel eller plantemælk. Det ligner lidt en nød, men er det ikke – så er du nøddeallergiker behøver du ikke gå udenom chufa.
Psst … Du behøver ikke stå tidligt op, for at kunne nyde Socials platte, for den serveres hele dagen.
Gør dig selv en tjeneste og køb en flødebolle (eller flere) med hjem til kaffen efter besøget hos Social Foodies. Køb af en flødebolle fra Social Foodies er nemlig lig med en dags løn i Afrika, så det kan vist godt forsvares.