Tag de sunde vaner med on-the-go! Nu lancerer 7-Eleven nemlig en række lækre palæo-produkter som blandt andet ingefærshots, rødbedejuice og glutenfri salater.
Her på ELLE-redaktionen er vi vilde med det ultrasunde palæo-koncept, og nu kan du tage din stenalderkost med på farten! 7-Eleven er nemlig klar med alternativet til den nærmeste chokoladebar, som de fleste af os nok har grebet ud efter en gang eller to.
Men nu kan du i stedet finde ingefærshots, friskpresset rødbedejuice og salater uden gluten og sukker på 7-Elevens hylder landet over, leveret direkte af Palæo – Primal Gastronomi, som blandt andet kendes fra Torvehallerne. Med andre ord er der ikke længere nogen grund til at gå på kompromis med sundheden, når du er på farten.
7-Eleven og Palæo – Primal Gastronomi lancerer i første omgang tre slags friskpresset juice, to forskellige juice shots og to salater. Juicen er ren og upasteuriseret med blandt andet rødbede, gulerod, citron og ingefær, og råvarerne bliver presset, så flest mulige vitaminer og mineraler bevares. Salaterne, der fås med kylling eller oksekød, indeholder hverken gluten, sukker eller laktose, og de to juice shots er baseret på ingefær.
“Vi vil gerne gøre op med idéen om, at sund mad on-the-go er svær at finde, og derfor har vi valgt at tage Palæo – Primal Gastronomis produkter ind i vores sortiment. Vores kunder efterspørger de sunde alternativer, så vi håber, at vores stenaldernyheder vil falde i god jord hos alle, der hverken ønsker at gå på kompromis med smag, kvalitet eller sundhed på farten,” siger indkøbschef i 7-Eleven, Morten Vedel.
Stenaldernyhederne fås fra den 16. februar og vil være på hylderne i alle 7-Eleven butikker. Salaterne fås for 29 kr., juice koster 25 kr. og juice shots, som kan drikkes alene eller spice din friskpressede juice op, koster 10 kr.
Se med i galleriet, hvor vi har samlet 10 af de bedste superfoods, der booster din sundhed. Psst… brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem.
Hvis man føler sig uoplagt eller sløj, kan gojibær være en god hjælper. De indeholder blandt andet alle de essentielle aminosyrer, vi har brug for, 500 gange mere C vitamin end appelsiner, og er sprængfyldt med antioxidanter. De er utrolig gavnlige for immunforsvaret og energiniveauet. Derfor er de gode at have ved sin side, når kroppen skal bekæmpe en sygdom. Friske gojibær kan være svære at skaffe, og de ses oftere i den tørrede variant, som er en god erstatning til rosiner. Du kan for eksempel tilføje dem til boller eller til din havregrød om morgenen. Eller prøv DENNE smoothie, der vil booste din energi.
Bulgur er det sunde alternativ til ris. Det indeholder protein, jern, og flere forskellige vitaminer. Det er mere nærende og mere mættende end de hvide ris. Det kan for eksempel bruges i supper for at gøre den tykkere, eller endda spises til morgenmad med bær ligesom havre.
Hele kålfamilien har et højt indhold af vitaminer, mineraler og kostfibre, men grønkål har lige det ekstra, der gør den super. Sammenlignet med andre kålarter indeholder grønkål flere vitaminer såsom både A, B og C og en masse jern. Det er godt for hjertet og blodbanerne, og så har grønkål vist sig at kvæle kræftceller. Det må siges at være super! Når det bliver efterår, skal der gerne hygges på sofaen med tæpper, film og snacks. Men i stedet for at købe de usunde chips kan du prøve IN’s opskrift på hjemmelavede, sunde kålchips-HER
Hvis man mangler en hurtig snack, er nødder som valnødder, mandler, pinjekerne og pistacienødder gode bud. Alle indeholder de nemlig noget forskelligt, der gavner kroppen. Valnødder gør os gladere, fordi de har et højt indhold af serotonin, der udløser glæde i hjernen. Mandler er en glimrende kilde til de gode fedtstoffer, kroppen har brug for, pinjekerner byder på en række forskellige vitaminer og mineraler, og pistacienødder kan sænke vores kolesteroltal. Hvis man blander dem alle, tilføjer honning og gojibær, har man en supersnack i form af en granola.
Det høje fedtindhold i en avokado har før virket skræmmende, men størstedelen af fedtindholdet er de typer fedtsyrer, der er med til at nedsætte det dårlige kolesterol, og som er godt for hjertet. Udover de gode fedtsyrer, så indeholder avocadoen 12 ud af de 13 vitaminer, som findes, og en masse mineraler. Det er nemt at tilføje mere avocado i sin kost. Man kan for eksempel sagtens lægge et par skiver i sandwichen, og så er de et godt tillæg til næsten enhver salat.
Vores fjende som barn er nu blevet vores bedste ven. Broccoli bliver vel anset som noget af det sundeste, man kan sætte på bordet og dét med god grund. Det er den grøntsag, der indeholder flest C vitaminer og anses af kræftforskere som et våben, der kan bremse kræftcellernes vækst. Og for at nævne flere af broccoliens positive egenskaber, så kan den holde den grumme efterårsforkølelse væk, nedsætte muskelømheden efter træning og er både kaloriefattig og fiberrig. Broccolien kan ristes med ekstrajomfruolivenolie og hvidløg og bliver et lækkert tilbehør, eller man kan bruge den i en klassisk broccolisalat som HER
Dette lille frø har nærmest superkræfter. Blot to skefulde indeholder mere kalk end to glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og flere antioxidanter end blåbær, som jo nærmest er udråbt kongen af antioxidanter iblandt frugt. De har mange positive egenskaber blandt andet at stabilisere blodtrykket, styrke knoglerne, og så er frøene med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme og kræft. De kan bruges i mange retter og er gode i smoothies, salater eller måske som drys ovenpå yoghurten.
Selvom det kan blive noget af et griseri at arbejde med rødbeder, så gør fordelene bestemt op for det. Den røde rodfrugt indeholder nemlig en lang række vitaminer og mineraler og er faktisk god til at rense blodet og leveren. Og så viser det sig, at rødbeder nærmest kan give dig superkræfter. I en undersøgelse af rødbedesafts indflydelse på kroppen drak en række testpersoner rødbedejuice, inden de skulle træne. De forbedrede deres ydeevne med 5-10 % ved lav intensitet og hele 15-20 % ved høj intensitetstræning i løbet af undersøgelsen. Rødbeder er i sæson året rundt og kan bruges rå i salater eller juices og drikkes.
Blåbær har længe været hyldet for deres utroligt høje indhold af antioxidanter. Men hvis det er svært at skaffe friske blåbær, så kan man sagtens bruge den frosne variant. Det viser sig nemlig, at blåbærrenes indhold af antioxidanter ikke påvirkes af frost, så man kan roligt samle et helt lager. De frosne blåbær er gode i smoothies, eller man kan tilføje dem i muffins.
Yoghurt er nemt at skaffe året rundt, og der er mange grunde til at spise det. Det har vist sig, at yoghurt kan være med til at nedsætte risikoen for at udvikle type 2 diabetes med en fjerdedel, og det gavner også huden. Det skal dog ikke være en hvilken som helst yoghurt. Det skal helst være den neutrale smagsvariant uden de tilsatte sødemidler. Det er nemlig nemt selv at gøre yoghurten sød med friske bær, kanel og honning. Du kan prøve en af vores forslag til en lækker morgenmad HER, hvor netop yoghurt indgår i mange af opskrifterne.