Sundhed

Sådan laver du økologiske bountys

- 18/09/2012

Hvis du er ligeså madglad som ELLE-redaktionen, så er dette lige noget for dig.

ELLEs assisterende moderedaktør, Josephine, er lidt af en hjemmekok, og det er noget, vi på redaktionen tit nyder godt af.

Nu har vi besluttet os for at dele hendes mesterværk – de økologiske bountys, med jer, kære læsere!

Du skal bruge:
400 g økologisk kokosmel
100 g økologisk kokosolie
155 økologisk agavesirup (honning kan også bruges, så nok lidt mindre)
Kornene af en vaniljestang
Et nip salt

1-2 plader mørk chokolade (alt efter hvor småt, du skærer dem, og hvor mange overflader, der skal overtrækkes)

Smelt kokosolien over vandbad. Kom det i foodprocessoren sammen med halvdelen af kokosmelet, sirup, salt og vanilje. Kan nok også stavblendes eller helt alternativt røres (grundigt) i en skål. Bland derefter resten af kokosmelet i.

Pres massen ned i en form (for eksempel en rugbrødsform) med bagepapir i og stil på køl i en times tid (fryser, hvis det skal gå hurtigere). Tag forsigtigt massen op af formen og skær ud i stænger/firkanter og sæt på køl igen. Gerne en time, så de ikke smuldrer, når du overtrækker, men det KAN godt lade sig gøre med kortere tid (det er kun udseendet, det går ud over).
Smelt chokoladen over vandbad og tag den af så den ikke er brandende varm når du dypper dine kokosfirkanter i choko-badet.

Lad dem tørre og opbevar på køl, indtil de skal nydes.
Velbekomme