Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, er klar med en sundere version af yndlingskagen nummer 1: Cheesecake! Med denne opskrift på sund cheesecake med blåbær lover vi, at du sagtens kan spise mere end ét stykke. Den er nemlig helt uden mel, sukker og smør...
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, forkæler os med et sundere alternativ til én af ELLE-redaktionens favoritter: cheesecake.
Denne blåbær cheesecake er dejlig frisk og syndig i smagen, med en let saltet nøddebund, et frisk cremet citrus skyr lag og en blåbærtopping… Og så er den oveni et sundere alternativ til den traditionelle cheesekage, da denne hverken indeholder sukker, smør eller mel.
Få opskriften på sund cheesecake her:
Ingredienser – bunden:
- 100 g mandler
- 80 g dadler
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk bagekakao
- 2 spsk vand
Sådan gør du – bunden:
1. Kom mandler og dadler i en minihakker eller blender og kør rundt, indtil til det er hakket til meget små stykker.
2. Kom de resterende ingredienser ved, og mas den ud i en springform (den Julie Bruun brugte var 20 cm. i diameter)
3. Giv den 10 minutter i ovnen ved 180 grader
Ingredienser – cremen:
- 3 dl. skyr
- 100 g philadelphia (Du kan bruge light-versioen for at holde kalorieindholdet lidt nede – men du kan også sagtens bruge en helt almindelig flødeost)
- Skal fra 1/2 økologisk citron
- 1 spsk. sukrin
- 1/2 scoop proteinpulver med vaniljesmag (kan undlades, men det giver en dejlig sødme og en cremet konsistens)
- 3 blade husblas
Læs også: Opskrift på glutenfri spinatboller
Sådan gør du -cremen:
1. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det ligge og blive blødt i 10 minutter. Tag det op af skålen, vrid vandet fra og kom det op i et vandbad, så det smelter.
2. Når det er kølet let af, kommes det i en skål sammen med de resterende ingredienser.
3. Rør godt i cremen og kom den oven på bunden.
4. Stil kagen på køl
Ingredienser – blåbær-topping:
- 2 dl. frosne blåbær
- 1 spsk. loppefrøskaller fra Husk
- 1/2 -1 dl. vand
Sådan gør du – blåbær-topping:
1. Kom blåbær i en gryde og dæk dem kun lige med vandet. Varm op og tilsæt loppefrøskallerne.
2. Kom det ovenpå kagen, når den er kølet godt ned (det tager nogle timer, før cremen stivner)
… Og derefter er der vist ikke mere at sige end: velbekomme og rigtig god appetit!
Se flere billeder af den lækre blåbær cheesecake i galleriet!