Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, frister her med skønne og sundere alternativer til de søde sager. Denne gang forkæler hun os med en proteinrig krydderkage med dadler og mandler, toppet med kokosskum og friske bær.
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, kommer her med et bud på en skøn dessert til enhver anledning – en himmelsk krydderkage med masser af proteiner, toppet med blødt kokosskum og friske bær.
Og så er den helt uden mel, sukker og smør. Få hele opskriften på Julie Bruuns krydderkage her.
Det skal du bruge til kagen:
– 100 g svesker
– 150 g dadler
– 150 mandler
– 2 spsk fast kokosolie
– 1 citron
– 2 tsk kanel
– 1 knivsspids salt & peber
– 2 tsk sødende (for eksempel stevia sweet drops)
– 1 scoop (30 gram) proteinpulver (eventuelt med vanilje og hvid chokolade)
– 4 æg
Sådan gør du:
– Riv skallen af citronen. Du skal desuden bruge 1/3 af saften.
– Kom alle ingredienser inklusive citronskal og saft i en blender og kør rundt, indtil massen er godt blendet.
– Dejen kommes i en tærteform og bages i cirka 25-30 min ved 175 grader.
I mellemtiden kan du kaste dig over den lækre kokosskum, som skal ovenpå kagen.
Det skal du bruge:
– 200 g kokosmælk (gerne den tykke del, hvis du kan nøjes med denne)
– 1 vaniljestang
– ½ scoop (15 gram) proteinpulver (gerne den samme, som du har brugt til kagen)
– 2 dl skyr
– 100 g kokosmel
Sådan gør du:
– Rist kokosmel på en tør pande, til det er let brunet.
– Kom derefter den ristede kokosmel i en skål med de resterende ingredienser og rør det godt rundt.
Læs også: Opskrift på lækker proteinrig snickerskage
Når kagen er kølet af, fordeler du kokosskummet på kagen og topper med friske bær som hindbær, blåbær og hvad du nu har lyst til. Så har du et styks fantastisk dessert, der vil gå rent hjem til enhver lejlighed.
Vi har samlet et par billeder af den lækre kage i galleriet. Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!
Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.