En rigtig kageklassiker er gulerodskage, og det er de færreste, der skal modstå fristelsen af den bløde, sødlige kage med cremet hvid topping. Her får du opskriften på en lækker gulrodskage, der tilmed er raw og vegansk - og superlet at lave.
Mums! Gulerodskage er en favorit hos mange, og den klassiske orange kage, der får bid fra gulerødder og karakter af nødder og cremet topping, er sandelig også svær at modstå.
Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at du både kan blæse og have mel i munden, med denne sunde version af en gulerodskage, der her kommer i en moderne udgave, der både er raw og vegansk.
Gulerødder er rige på A-vitamin, hjælper til et stabilt blodsukker og indeholder mange kostfibre, der er gode for fordøjelsen og mæthedsfornemmelsen. Desuden får du i denne kage med gulerødder gode fedtstoffer fra nødderne.
Bunden er lavet udelukkende på gulerødder, dadler og nødder, og den fyldige creamcheese topping er skiftet ud med en creme af kokos. Kagen indeholder med andre ord hverken smør, mel eller sukker – og den skal ikke engang bages!
Her får du opskriften på den lækre gulerodskage, som du kan servere næste gang du får lyst til lidt sødt uden at gå på kompromis med råvarerne.
Læs også: Opskrift på raw chokoladekage
OBS: Denne gulerodskage skal stilles køligt i minimm 3-4 timer og mandlerne til toppingen skal udblødes i minimum 12 timer, så begynd gerne dagen inden du skal servere din gulerodskage.
Ingredienser (gulerodskage bund):
- 8 medium gulerødder
- 100 g mandelmel
- 1 spsk brunkagekrydderi
- 2 spsk kanel
- 100 g valnødder (læg de flotteste til side og gem dem til pynt)
- 1 pakke bløde dadler
- Saft fra 1 appelsin
Sådan gør du (bund):
- Kør gulerødderne gennem en slowjuicer. Stil juicen til side og kom gulerodspulpen i en stor skål
- Bland gulerødderne med mandelmel, krydderier og groft hakkede valnødder
- Udsten dadlerne og kom dem i en ny skål (eller blender). Blend med appelsinsaft
- Vend dadelmassen i gulerødderne til en jævn masse
- Fordel kagedejen jævnt i et fladt fad beklædt med bagepapir og stil den på frost minimum 3 timer
Ingredienser (topping):
- 100 g mandler (smuttede og udblødte i vand i minimum 12 timer)
- 2 dåser kokosmælk – ikke light! (Brug kokos-cremeen, der er det tykke, der flyder øverst i dåsen, når kokosmælken har stået på køl)
- 1 vaniljestang (kornene)
- Saft fra 1 lime
- 4 spsk kokosolie
- 2 spsk honning
- evt lidt mandelmel/kokosmel
- Pynt: Hele valnødder og stødt kanel
Sådan gør du (kokos-topping):
- Blend de udblødte mandler med honning, limesaft, vanilje og smeltet kokosfedt
- Hæld vandet fra den kolde kokosmælk og pisk den tykke kokoscreme
- Vend den piskede kokoscreme med mandelsmassen. Juster konstensen med vand fra mandlerne, hvis den er på tyk eller mandel/kokosmel, hvis den skal være fastere
- Smag til med lifesaft/honning
- Fordel toppingen over den frosne gulerodskage-bund og stil på frost til kagenhar sat sig.
- Skær den kolde gulerodskage ud med en varm kniv i ensartede firkanter, pynt med strøet kanel og valnødder.
- Serveres afkølet.
Se også: Gulerodskage med ostecreme