Madblogger Julie Bruun guider dig til en vitaminbombe af en smoothie med havtorn og sprød chokolade müsli.
Så er der nyt fra madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, og denne gang er det en opskrift på en lækker smoothie med havtorn og sprød chokolade müsli, der let kan bruges som topping.
Læs også: Lækker low carb pasta lavet af bønner
Bliv guidet til en nem, frisk og syrlig havtornssmoothie og chokolade müsli. Smoothien er fuld af vitaminer og alt det bedste fra frugt og grønt skuffen:
Havtornssmoothie
Det skal du bruge
– 1 spsk frisk ingefærsaft
– 1 spsk citronsaft
– 1/2 banan
– 1/2 avocado
– 4 isterninger
– 1/2 dl havtornsaft
– 3-4 dl friskpresset appelsinsaft
Sådan gør du:
Det er meget enkelt. Du blender alle ingredienserne, og så skal den serveres iskoldt.
Psst… Havtorn er meget sure, men gør det virkelig godt sammen med den søde banan og frisk appelsinjuice. Havtorn er rige på vitaminer, særligt C-vitamin. Et lille, gult bær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel appelsin.
Havtornssaft kan købes i helsekostbutikker.
Læs også: Opskrift på chia youghurt med topping – 3 varianter!
Chokolade müsli (psst… du kan blandt andet bruge det som topping til din smoothie)
Det skal du bruge
– 3 dl havregryn (jeg foretrækker grovvalsede)
– 1/2 dl sesam
– 1/2 dl solsikkekerner
– 1/2 dl hørfrø
– 1 dl mandler
– 1 dl kokosmel
– 1 tsk salt
– 1 spsk sukrin
– 1 stor spsk peanutbutter
– 2/3 dl vand
– 30 g mørk chokolade (80-85%)
Sådan gør du:
– Hak mandler groft og kom dem i en skål med de resterende ingredienser (undtagen den mørke chokolade).
– Rør godt rundt, så peanutbutteren fordeles i massen.
– Spred müslien ud på en bageplade og giv det omkring 20 minutter ved 175 grader.
– Tjek undervejs, måske skal müslien lige rodes rundt en enkelt gang. Giv det evt. 5 min længere – det må gerne være godt sprødt.
– Når müslien er kølet lidt ned, hakkes den mørke chokolade og kommes ved müslien.
Velbekomme! I galleriet har vi samlet af par billeder af den lækre smoothie og den sprøde chokomüsli… og sidder du ved mobilen, ‘swiper’ du bare.