Få en sund start på dagen med Julie Bruuns opskrifter på lækker chia yoghurt med topping - perfekt til den travle morgen!
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, har været på spil i køkkenet igen og denne uge guider vi til en sund og lækker morgenmad, der kan lysne enhver morgen op.
Se også: Lækre chokobanan-vafler til morgenmad
Bliv guidet til hvordan du nemt og hurtigt laver chia yoghurt med topping i tre forskellige varianter. Så hvad enten du er til chokolade, vanilje eller bær, kan du finde inspiration til en sund morgenmad, der tilmed ser smuk og dekorativ ud på morgenbordet (se billeder i galleriet, nederst i artiklen).
Det skal du bruge (til 1 portion):
– 1 spsk. chiafrø
– 1 dl. vand
– Lidt vaniljepulver/ 1/2 dl. optøede bær / 1 tsk. kaffe og 1 tsk. kakao
– 1 tsk sødende (honning eller sukrin)
– 2 dl. skyr
– Frysetørrede hindbær
– Topping: kokos, banan, blåbær, evt. musli eller nødder
Sådan gør du:
– Tag 1 spsk. chiafrø og 1 dl. vand og stil det i blød om aftenen.
– Næste morgen røres det op med lidt vaniljepulver, (eller kakao/kaffe til chokolade-udgaven og bær til bærudgaven), lidt sødende og skyr.
– Tilfør til sidst den lækre topping bestående af kokos, banan, blåbær – evt. müsli eller nødder.
– Top med lidt frysetørrede hindbær
Vi har samlet et par billeder af den lækre chia yoghurt i galleriet, som du kan lade dig inspirere af.
Psst… Sidder du ved mobilen, ‘swiper’ du bare!