Sundhed

Opskrift: Nem og spicy bønnesuppe

- 31/10/2016

Nu er det blevet mandag igen, og det betyder, at vi endnu en gang vil dele en opskrift fra Nadia Mathiasens kogebog ”Kødfri Mandag”, som meget snart udkommer på forlaget Samvirke. I dag er turen kommet til Nadia Mathiasens opskrift på, hvordan du laver en lækker bønnesuppe.

Hvis du følger @ELLEsundhed på Instagram, har du måske lagt mærke til, at vi på det seneste har slået et slag for sundhedstendensen #MeetFreeMonday, der i alt sin enkelthed går ud på at skære ned på kødforbruget i hverdagen ved at indføre en ”Meet Free” mandag.

Se også: Opskrift: Vegetarburger med kikærtebøffer

Nu er Nadia Mathiasens aktuel med kogebogen ”Kødfri Mandag”, der giver dig nemme og sunde opskrifter på, hvordan du kan indføre en (eller måske flere) kødfrie dage om ugen. I følge en undersøgelse foretaget af Gallup har 42 procent af danskerne nemlig indført mindst én kødfri dag om ugen, og det ser ud til, at tendensen er kommet for at blive. 

Nem og spicy bønnesuppe:

Det siger Nadia om retten:
“Den perfekte, mættende suppe på en blæsende efterårsdag. Jeg har for nemheds skyld brugt bønner fra dåse, men du kan også udbløde og koge dem selv.”

Opskrift til 4. personer:

Det skal du bruge:

·         1 stort løg

·         4 fed hvidløg

·         4 stilke bladselleri

·         2 røde, gule eller orange peberfrugter

·         4 gulerødder

·         Olivenolie til stegning

·         1 tsk. chiliflager

·         1 dåse flåede tomater

·         2 kviste timian (kan erstattes med 1 tsk. tørret)

·         2 kviste bredbladet persille

·         2 laurbærblade

·         1 l grøntsagsbouillon

·         1 dåse hvide bønner

·         1 god håndfuld snittet grønkål eller lignende

·         Salt, peber

Sådan gør du:

1.       Pil og hak løg og hvidløg. Snit sellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg grøntsagerne og hvidløgene ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt chiliflager, timian, persille, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen.

2.        Hæld nu grøntsagsbouillonen i gryden, og bring den i kog. Lad det hele simre i 10-15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål. Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber. Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker. Pil stænglerne ud inden servering, hvis du har brugt friske krydderurter.