Madblogger og instragramfavorit Signe Leth har netop udgivet kogebogen 'Regnbuemad', som byder på et farvemekka af velsmagende og nemme hverdagsretter, der er sprængfyldte med vitaminer, frugt og grønt. Få opskriften på morgeneliksiren 'Tropisk grøn smoothieskål' fra den nye bog her...
Måske du allerede kender madbloggen og Instragramprofilen ’A Million Milles’, som byder på et farvemekka af vitaminrige grøntsager forklædt som alverdens retter? Kvinden bag er den passionerede Signe Leth, som netop har forenet sine allerbedste og mest velsmagende opskrifter i sin første kogebog ’Regnbuemad’.
Bogen indeholder 100+ lækre og farverige vegetariske retter, der dækker alt fra sprøde salater og grønne smoothies til snaskede burgere og overdådige desserter. Et inspirerende univers af farvestrålende retter som er lette at gå til for både vegetarer, flexitarer (som Signe selv) og kødspisere, der blot savner inspiration til at spise flere af regnbuens farver.
Læs også: Opskrift fra bogen ‘Fabelagtige Fristelser’: Bagt abrikokosgrød med blåbær
Om bogen siger Signe Leth selv:
”Regnbuemad handler om at have et positivt forhold til mad og sundhed, hvor der ikke er fokus på det ”forbudte” og det, man ikke bør spise, men derimod på de ting, som vi vil nyde godt af at have mere af i vores kost. I Regnbuemad er der ingen regler, diæter eller forbud – regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der skal være plads til alle.”
…. Ingen regler, diæter og forbud? Vi er allerede helt vilde med hendes nye bog, hvorfra vi har fået lov at dele tre af vores yndlingsopskrifter her på ELLE.dk over de næste tre uger. Den første favorit vi vil dele med jer er morgenmadseleksiren ‘Tropisk grøn smoothieskål’, som sikrer dig den perfekte start på dagen!
‘Regnbuemad’ koster 300 kr. og kan købes her
Tropisk grøn smoothieskål (1 portion)
Om opskriften siger Signe Leth:
“Denne grønne smoothieskål med et friskt tropisk pift er den perfekte måde at snige en masse grønt ind med morgenmaden. Hvis du ikke er vant til grønne smoothies, så kan jeg berolige dig med, at til forskel fra de friske af slagsen, så er frossen broccoli og spinat næsten helt smagsneutralt, og det er derfor den tropiske smag af ananas og lime, der er det dominerende i smoothien.”
Ingredienser
75 g frossen broccoli
75 g frossen spinat
1/4 agurk (kan udelades)
150 g moden ananas
saft af ½ lime
1 spsk. hampefrø (kan udelades)
1 dl mælk (jeg bruger kokosmælk eller havredrik)
Signes tip: Tilsæt ½-1 tsk. hvedegræspulver eller matchapulver for et ekstra boost.
Topping
en håndfuld granola (f.eks. s. 23 eller 24)
frisk frugt (f.eks. mango, passionsfrugt og kiwibær)
1 spsk. kokoschips
1 tsk. bipollen
Sådan gør du
Blend alle ingredienser, til du har en jævn og cremet smoothie. Hæld
smoothien i en skål, og tilføj dine foretrukne toppings.