Det lyder måske vildt, men ikke desto mindre er det sandt. Inden længe slår en ny café nemlig dørene op, og her skal den grønne gudespise, avocado, i samtlige retter.
Hvis der var én fødevare, vi virkelig tog til os i 2010’erne, må det være avocadoen.
Vi spiste den smørbløde, grønne superfood i alle de sammenhænge, vi kunne slippe afsted med, og gik den, smurte vi os også gerne ind i naturmiraklet.
Faktisk blev avocadoen så populær, at den blev synonym med bloggere og Instagram-venlige spisesteder, idet den i flittig form figurerede i diverse posts og feed.
Men bare rolig, avocadoen deler ikke skæbne med overforbrug og ressourcespild, som vi i den grad har begravet med det forgangne årti – tvært imod træder det vitaminrige wonder med ind i 20’erne.
Derfor er det da heller ikke mærkeligt, at en ny café inden længe slår dørene op med et menukort, der involverer den grønne gudespise, avocado, i samtlige retter.
Læs også: 12 københavnske morgenmadsspots under 100 kroner.
Fredag 10. januar slår Avobaren dørene op på Falkoner Allé 38 på Frederiksberg, og hvis du, ligesom resten af verdensbefolkningen, er vild med umættede fedtsyrer, kan du kun komme for langsomt derned for at sætte tænderne i alt fra avocadomadder (selvfølgelig), avocadobowls, eggs benedict med avocado-hollandaise og avocadois – og så kan du jo passende skylle ned med en virgin avocado-margarita.
Mums!
Mens du venter på åbningsdatoen, kan du gå i kast med vores yndlingsopskrifter med avocado herunder:
Sprød avocadomad med æble og gedeost
Cremet greenie med avocado og peanutbutter
Mexicansk brunchbowl med æg og avocado