Sundhed

Muffins med tranebær

- 20/11/2012

Muffins med tranebær er en rigtig lækker efterårskage

Friske tranebær er en af efterårets (og vinterens) største fornøjelser og super lækre i muffins.
Med deres bittersøde smag udgør de en dejlig kontrast til det lidt federe simrekøkken og trangen til sukker, som trænger sig på, når kulden og mørket tager over.

Og så er tranebær, muffins og efterår uløseligt forbundet med hinanden på den amerikanske østkyst og Thanksgiving den fjerde torsdag i november.

Ingredienser til muffins med tranebær

(Til 10 muffins)
250 g mel
100 g sukker
100 g lys farin
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 usprøjtet appelsin, revet skal
1 æg
60 g smeltet smør
1¼ dl mælk
1¼ dl appelsinsaft, friskpresset
150 g friske el. frosne tranebær
50 g pekannødder

Sådan laver du muffins med tranebær

Dej til muffins:
Varm ovnen op til 190 grader. Smør 10 muffinsforme eller en stor form med plads til 10 muffins. Rør mel, sukker, lys farin, bagepulver, salt og appelsinskal sammen i en skål. I en anden skål piskes æg, smeltet smør, mælk og appelsinsaft sammen.
Rør æggeblandingen ned i melblandingen og rør, til blandingen er jævn og blandet godt sammen. Det gør ikke noget, at dejen klumper en smule.
Fordel tranebærrene og pekan-nødderne i blandingen med en bagespartel, men undgå at blande det for meget.
Fordel dejen til muffins i formene, til den når lige op til kanten – men ikke mere – og bag kagerne gyldne og lige netop sprøde i 20-25 minutter. Stik en tandstikker i dine muffins for at mærke efter, om de er færdige. De er klar, når den kan trækkes tør op af blandingen.
Tag formene ud ad oven, og lad dine muffins køle af på en bagerist i fem-syv minutter, før kagerne tages ud.