Home / Skønhed / Sundhed / Mad for begyndere: Sådan laver du sunde pirogger
Hvis du er ny i et køkken, så er der hjælp at hente, når Linn Grubbström aka. 'Frk. Kræsen' udgiver sin anden kogebog 'Mad for begyndere - mere grønt'. Bogen udkommer den 25. august, og i den anledning har vi på ELLE fået lov at dele fire af de nye opskrifter med jer. Se den første opskrift her.
Hvis du er ny i køkkenet, men gerne vil lære at lave nem og sund mad, så skal du tage at læse med her, hvor vi giver dig opskriften på saftige pirogger med artiskok og spegepølse.
Opskriften stammer fra Frk. Kræsens nyeste kogebog ‘Mad for begyndere – mere grønt’, der er lavet til alle dem, der gerne vil lære at lave mad og samtidig få mere grønt ind i hverdagen.
Kogebogen, der er skrevet af Linn Grubbström, udkommer den 25. august 2016, og de næste fire uger har vi her på ELLE fået lov at dele fire lækre opskrifter fra den nye kogebog.
I 2015 udgav Linn Grubbstöm kogebogen ‘Mad for begyndere‘, der blev en stor success, og nu kommer efterfølgeren så, hvor hun fokuserer mere på, hvordan vi også får det grønne ind i madlavningen.
Frk. Kræsen har allerede hjulpet tusindvis af begyndere med at komme godt i gang i køkkenet, og den nye kogebog ‘Mad for begyndere – mere grønt’ indeholder i alt 63 opskrifter, der er opdelt efter årstider.
Samtlige opskrifter er forklaret trin for trin med tilhørende billeder, så madlavningen bliver nem og ligetil. Retterne er enkle og kan laves af alle på 30-45 minutter.
Se med i galleriet hvor vi giver dig Frk. Kræsens opskrift på saftige pirogger med artiskok og spegepølse.
Psst … Klik eller ‘swipe’ dig igennem galleriet.
Foto: Linn Grubbström
Det skal du bruge:- 1 dåse artiskokker- 1,5 dl mælk- 3 kviste basilikum- 1 g spegepølse- 2 æg- 2 spsk. sesamfrø- 1 dl hakkede soltørrede tomater- 1 spsk. olie- 75 g smør- 75 g feta- 15 g gær- 1 tsk. salt- 6-7 dl mel- 1/2 løg
Foto: Linn Grubbström
Smuldr gæren i en skål.
Foto: Linn Grubbström
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk. Vent, til væsken er fingervarm.
Foto: Linn Grubbström
Hæld væsken i skålen med gær. Rør, til gæren er opløst.
Foto: Linn Grubbström
- Tilsæt 1 æg og mel.- Ælt til en smidig dej. Brug evt. mere mel, hvis det er nødvendigt.
Foto: Linn Grubbström
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Foto: Linn Grubbström
- Hak løget fint.- Hak spegepølsen.
Foto: Linn Grubbström
Steg løg og spegepølse på en pande med olie i 5 minutter.
Foto: Linn Grubbström
- Hak artiskokker.- Hak basilikum.- Smuldr fetaen.
Foto: Linn Grubbström
Bland artiskokker, basilikum, feta, soltørrede tomater, løg og spegepølse.
Foto: Linn Grubbström
- Del dejen i 8 stykker.- Rul dem ud til små cirkler.
Foto: Linn Grubbström
- Læg fyld midt på hver cirkel.- Fold den ene halvdel ind over den anden.- Tryk med en gaffel langs med hele siden, så piroggen bliver lukket godt.Tip: Du kan også bruge færdiglavet pizzadej.
Foto: Linn Grubbström
- Lad hæve tildækket i 15 minutter.
Foto: Linn Grubbström
Pensl med pisket æg.
Foto: Linn Grubbström
Strø sesamfrø på toppen.
Foto: Linn Grubbström
- Bag ved 225 grader i 15 minutter.- Server med tomatsalat - Se opskriften på s. 163 i 'Mad for begyndere – mere grønt'.