Sundhed

Linsesalat med kål, granatæble, hampefrø og tahindressing

- 19/07/2019

ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, elsker denne linsesalat med kål, granatæble, hampefrø og tahindressing.

Skøn og knasende grøn salat med linser og cremet tahindressing.

Spis den alene til frokost eller sammen med fisk eller kød. 

Ingredienser: 

1 dåse linser, drænet for vand

3 gulerødder, skrællet og revet

7 cm rødkål, fint revet

2 håndfulde grønkål, grofthakket

2 håndfulde bredbladet persille

1/2 granatæble, kun kernerne

3 spsk. hampefrø

 

Tahindressing:

  • 2 spsk. hvid tahin
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. tamari (glutenfri soya)

 

Læs også: Lun ratatouillesalat med peberfrugt og oliven.

 

Fremgangsmåde:

  • Skyl og klargør alle grøntsagerne. Jeg river gulerødderne på et rivejern og rødkølen på et mandolinjern, så det bliver helt tyndt skåret.
  • Bland alle ingredienser til salaten sammen i en skål, men gem lidt hampefrø til at drysse over til sidst.
  • Rør hvid tahin, æblecidereddike, vand og tamari sammen. Dressingen må gerne være lidt tyk i konsistensen, men bliver den for tyk, kan du tilsætte mere vand.
  • (Du kan også bruge mørk tahin, men så vil dressingen få en mørkere farve).