Sundhed

Kager i kopper | Opskrift på chokolade og peanutbutterkage

- 22/05/2015

Vi har en svaghed for alt, hvad der har med peanutbutter og chokolade at gøre. Og denne kop-kage er vi faldet pladask for. Få opskriften på den lækreste chokolade og peanutbutterkage i kop, der kun tager 10 minutter at lave!

Vi elsker kage, og særligt dem med chokolade og peanutbutter! Det kan dog nogle gange være et uoverskueligt projekt at skulle bage en god kage i en travl hverdag. Men frygt ej, for løsningen er her!

Med denne chokolade og peanutbutterkage i kop tager det hverken lang tid eller sviner hele dit køkken til. ‘Kager i kopper’ er et super godt koncept, der taler til vores søde tand og stramme tidsplan!

Her får du opskriften på en lækker kage med chokolade og peanutbutter i kop fra Mima Sinclairs opskriftsbog ‘Kager i kopper’. 

Læs også: Kager i kopper | Opskrift på lækker blåbærmuffin

Det skal du bruge: 

– 2 spsk. blødt smør

– 40g mørk chokolade, finthakket
– 1 mellemstort æg

– 2 spsk. letmælk

– 3 spsk. sukker

– 3 spsk. mel

– 1⁄4 tsk. bagepulver

– 1 knsp. salt

– 2 spsk. fin peanutbutter

– 1 spsk. saltede peanuts, grofthakkede

Sådan gør du: 

– Kom smør og chokolade i en kop på 31⁄2 dl og giv dem 10–20 sekunder i mikroovnen, til de er smeltet.

– Tilsæt æg og mælk, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.

– Tilsæt sukker, mel, bagepulver og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Læg så 1 spsk. peanutbutter oven på dejen uden at røre yderligere rundt – den vil synke ned under bagningen, så kagen får en lækker, blød peanutbuttermidte.

– Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 20 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W.

– Smør resten af peanutbutteret over kagen, mens den stadig er varm. Vent, til den er smeltet en smule, og drys derpå med peanuts, sæt dig til rette i sofaen og nyd kagen lun.

Læs også: Opskrift på himmelsk og sommerlig jordbærtærte

På ingen tid har du den lækreste kop-kage, der vil få enhver mund til at løbe i vand! Hvis du er en ægte chokoladeelsker, så kan du også prøve at skifte peanutbutter ud med chokoladesmørepålæg. Så får du en ægte chokoladebombe!

Rigtig god fornøjelse – og velbekomme.

Foto: Strandberg Publishing