Kager i kopper er det perfekte koncept til dig, der ikke har tid til den timelange kagebagning i hverdagen. Og hvis du en dag står og skal bruge en fancy dessert i en fart, er denne kop-kage lige sagen. Få hele opskriften her.
Står du og skal bruge en sofistikeret og fancy dessert, og har du ikke tid til at stå i køkkenet i flere timer? Bare rolig, vi har løsningen til dig.
Denne skønne chokoladekage med pære og ingefær i kop fra konceptet og opskriftsbogen ‘Kager i kopper’ af Mima Sinclair er lige sagen. Den smager himmelsk og kan gå an til selv de mest fornemme middagsselskaber.
Her får du hele opskriften på den lækre kop-kage, der kun tager 10 minutter at lave.
Læs også: Kager i kopper | Opskrift på chokolade og peanutbutterkage
Prøv også: Kage i kop | Opskrift på lækre blåbærmuffins
Det skal du bruge:
– 1 spsk. blødt smør
– 20 g mørk chokolade, finthakket
– 1⁄2 mellemstort æg, let pisket
– 1 spsk. letmælk
– 2 spsk. sukker
– 2 spsk. mel
– 1 knsp. bagepulver
– 1⁄4 tsk. stødt ingefær
– 1 knsp. salt
– 1 spsk. syltet ingefær, finthakket
– 1 moden pære, skrællet
Sådan gør du:
– Kom smør og chokolade i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv dem 10–20 sekunder i mikroovnen, til de er smeltet.
– Tilsæt æg og mælk, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.
– Tilføj derpå sukker, mel, bagepulver, stødt ingefær og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend til sidst den syltede ingefær i. Skær bunden af pæren, så den kan stå op, og pres den derpå ned i kagedejen.
– Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 10 sekunder ved 600 W, 1 minut og 50 sekunder ved 800 W eller 1 minut og 30 sekunder ved 1000 W. Lad den derpå køle af.
– Dryp med lidt ingefærsirup, pynt med et drys kakaopulver, og server.
Læs også: Helt tæt på: HealthySkinnyBitch
Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!
Psst… Du kan også prøve at skifte den mørke chokolade ud med hvid, og tilføj 1⁄2 tsk. vaniljeekstrakt.