Sundhed

Italiensk kaffebrød bagt med koldbrygget kaffe

- 20/07/2016

Kaffe kan bruges til mange forskellige ting, f.eks. i bagning, hvor du kan lave det lækreste brød med kaffe, der passer perfekt til brunchbordet. Her får du opskriften på italiensk kaffebrød, bagt med koldbrygget kaffe og serveret med sprød bacon.

Der er masser af forskellige måder at bruge kaffe på, og det er derfor næsten synd kun at drikke den, som vi plejer – varm i en kop. 

Det italienske kaffebrand Lavazza ved om nogen, hvad kaffe også kan bruges til, og vi deler derfor to af deres spændende opskrifter med kaffe.

Se også: Her er sommerens bedste kaffedrik

Den ene er en opskift på et lækkert kaffebrød, bagt med koldbrygget kaffe. Brødet serveres med sprød karameliseret bacon på toppen, og det kunne godt gå hen og blive en ny brunch-favorit.

Her får du opskriften på Lavazzas kaffebrød.

Opskrift til 4 personer (2 brød)

– 375 ml of koldbrygget kaffe (koncentreret, uden tilsat vand. Se hvordan, HER)

– 25 ml vand

– 10 g kaffe (Prøv Lavazzas ¡Tierra!)

– 250 g kamutmel (en hvedesort – kan erstattes med durummel)

– 250 g hvedemel

–  6 g sukker

– 14 g salt

– 15 g salt

– 50 g bacon (pr. person)

Sådan gør du:

Trin 1

Opløs gær og sukker i lunkent vand.

Sigt alt melet.

Ælt halvdelen af melet med vand, kaffe og salt. Tilføj derefter resten af melet og fortsæt med at ælte i ca. 20 minutter.

Læg dejen i en skål, dæk den med plastfolie og lad den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur (ca. 3 timer).

Put bagepapir i to forme og strø majsmel på bunden, for at forhindre at brødet klistrer fast.

Tag dejen ud af skålen og ælt det igen. Skær dejen i 2 dele, og put dem i formene.

Dæk formene med plastfolie og lad igen deje hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i yderligere 2 timer.

Herefter bages brødet i ovnen ved 200 ° i ca. 20-25 minutter, sammen med en beholder med vand.

Trin 2

Strø rørsukker på baconen og steg den i mikroovnen eller i ovnen på grill i et minut til halvandet.

Se også: ELLE udvider med nyt sundhedsunivers

Tilberedning

Skær kaffebrødet i skiver og rist det. Anbring den karameliserede bacon på brødet og servér f.eks. til brunch sammen med friskbrygget kaffe.