Sundhed

Her er opskriften på den banankage, hele Instagram bagte i weekenden

- 23/03/2020

Hvis du også brugte din coronaweekend på at scrolle Instagram igennem fra a til z - kun afbrudt af gåture og Netflix-serier - så bemærkede du sikkert den lækre og ret sunde banankage, alle og enhver bagte og nød. Vi har fået fat i opskriften, så du nu også kan kaste dig over banankagebageriet.

Efter The V-movement-founder og influencer Josephine Bredsted for nyligt delte sin opskrift på banankage, boomede det med hjemmebag i de mange coronaisolerede hjem. 

Hele Instagram bagte nemlig tilsyneladende den lækre og ret sunde banankage/bananbrød (kært barn har mange navne) med to halve bananskiver ovenpå som pynt hen over weekenden. 

Det var blandt andre Josephine selv, modeinfluenceren Emili Sindlev og hele ELLE-redaktionen, der var i gang med bageriet i weekenden.

Foto: Emili Sindlev

Vi ved alle, at banankage er en af de lettere, men altid velsmagende kager at bikse sammen, og at bage er en hyggelig måde at bruge sin tid i lockdown-perioden på. At kagen ovenikøbet er sund, er jo kun en bonus.

Læs også: Take-away-guide 15 restauranter, der laver take-away i coronatiden

Har vi også gjort dig interesseret i at slå lidt af din tid ihjel ved at bage en dejlig – og lidt sundere – banankage? Så er det godt, at vi har fundet opskriften til dig, så du kan give dig kast med den.

Foto: @josephinebredsted

 

Opskrift på “Badass Bananbrød” a la Josephine Bredsted:

  • 100g havregryn
  • 50g smør (vegansk eller normalt)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 4 bananer
  • 4 æg
  • Psst! Tilføj evt. lidt hakket mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

  • Foropvarm ovnen på 225 grader.
  • Mos bananerne med en gaffel, smelt smørret og pisk æggene i en skål. Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen. Tilføj mørk chokolade (valgfrit).
  • Hæld dejen i en rugbrødsform eller aflang kageform og put den i ovnen i 30 minutter/indtil den er gylden på toppen.
  • Servér direkte og nyd den lun evt. med lidt syltetøj eller Nutella på. 

 

Følg Josephine HER og se flere af hendes opskrifter.