Har du også set den helt specielle, ekstracremede dalgonakaffe florere overalt på Instagram? Her er alt, du skal vide om den nye kaffe og opskriften til at lave den.
Dalgona coffee. Sådan hedder den koreanske kaffe, der har taget internettet og særligt Instagram med storm på det seneste.
Du har garanteret allerede set tonsvis af billeder af den lækre, cremede sag og for det første undret dig over, hvad det var, og for det andet spekuleret på hvordan du fik fingrene i en på 0.5.
Og det skal vi fortælle dig – for det er faktisk overraskende nemt.
En dalgonakaffe er teknisk set en cappucino, der er vendt på hovedet, så den cremede kaffe ligger øverst, mens det luftigt skummede mælk ligger nederst.
Du skal kun bruge fire ingredienser (hvoraf den ene er vand) til den lækre drik, og du vælger selv, om den skal nydes varm eller kold.
Det skal du bruge:
- 2 teskefuld pulverkaffe (fx Nescafé)
- 2 teskefuld sukker
- 2 teskefuld meget varmt vand
- 400 ml mælk
Læs også: Sådan laver du skumspejlet, der florerer overalt på Instagram
Sådan gør du:
- Kom pulverkaffe, sukker og varmt vand i en skål og pisk blandingen med en håndmixer. Pisk indtil du får en lysebrun farve, og massen er pisket ’fluffy’ og stiv.
- Varm mælken, medmindre du vil drikke den kold, så kom isterninger i glasset.
- Hæld den varme eller kolde mælk i bunden af glasset og tilføj din piskede kaffe/sukkermasse ovenpå.
- Drik.
Psst! Du kan også komme din piskede dalongakaffe ovenpå din kage og servere som dessert.