Gwyneth Paltrow er aktuel med kogebogen 'It's All Easy', hvor hun tipper til nem hverdagsmad. Vi har fået lov til at dele 3 af Gwyneths yndlings-opskrifter fra kogebogen, og her deler vi opskriften på skalstegte kammuslinger med brøndkarse og asparges
Gwyneth Paltrow har netop udgivet kogebogen ‘It’s All Easy’ hvor hun tipper til, hvordan man laver nem, sund og varieret hverdagsmad.
Gwyneth Paltrow deler 125 opskrifter i bogen ‘It’s All Easy’ og fælles for dem alle er, at de tager ligeså lang tid at lave, som det tager at bestille de mindre sunde take-away måltider. Et koncept, vi allerede er store fans af!
Udover at Gwyneth Paltrows hverdagsretter er sunde, glutenfri og nemme at lave, så er vi også vilde med noget andet i bogen. Gwyneth Paltrow optræder nemlig kun i tøj fra danske Aiayu i sin nye kogebog – ret sejt!
Her på ELLE.dk har vi helt eksklusivt fået lov til at dele 3 opskrifter fra kogebogen ‘It’s All Easy’, og sidste fredag delte vi en skøn opskrift på gulerodssuppe med ingefær.
Den næste opskrift i rækken, som vi deler fra Gwyneth kogebog er en skøn opskrift på skalstegte kammuslinger med brøndkarse og asparges.
Find opskriften her:
Ingredienser til 4 personer:
– 16 store kammuslinger
– Salt og friskkværnet peber
– Saften fra en lille lemon
– Lidt champagne-eddike
– 1 spsk. fintskåret skalotteløg
– 4 spsk. olivenolie
– 12 asparges uden “hovedet”
– 1 bundt renset og skyllet brøndkarse
– En stor håndfuld sukkerærter, der er skåret i slices på cirka 1,5 cm. (cirka en kop fuld)
– 4 spsk. usaltet smør
– Havsalt
– Lemon-stykker til servering (kan udelades)(
Sådan gør du:
– Tag kammusliner op af fryseren og brug tør dem grundigt med køkkenrulle – evt. drys lidt salt og peber over.
– Mix lemonjuice, eddike, skalotteløg og 1 spsk. olivenolie i en stor skål.
– Skral dine asparges og tilføj dem i skålen sammen med brøndkarsen. Skær de sidste 8 asparges i stykker (cirka 1,5 cm) og sæt dem til side.
– Varm en sauté-pande op til medium-varme. Tilføj en spsk. olivenplie, sukkerærterne, asparges-stykkerne og salt og peber. Sautér i 1-2 minutter eller indtil de er næsten kogte. Tilføj blandingen til skålen med bråndkarse og de slicede asparges.
– Tilføj de sidste 2 spsk. olivenolie til sauté-panden og tilføj derefter kammmuslingerne, så de ligger på den ene side og lad dem skalstege i 3-5 min. Derefter vendes kammuslinger, hvor du reducerer varmen til lav varme og tilfører smøret. Smøret vil hurtigt begynde at syde og blive brunt. Sluk herefter varmen (eftervarmen vil stege kammuslingerne færdig).
– Bland brøndkarse-asoarges salaten godt sammen og fordel den i fire lige stor portioner på fire tallerkner. Top salaten med kammuslingerne og hæld den brune smørsovs over. Tilfør til sidst lidt havsalt og evt. et par friske skiver lemon øverst.