Denne grønskålssalat spreder en smule julestemning både med sine farver og ikke mindst den sprøde grønkål, som må siges, at være en rigtig vinterspise. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guider dig til den dejlige vintersalat.
Du kan sagtens servere grønkålssalaten som det grønne indspark på et traditionelt julebord, men salaten fungerer også godt alene som en let frokost, eller som en del af andre grønne retter.
Jeg kommer quinoa i for at gøre salaten mere mættende og give et blødt modspil til den sprøde kål. Hvis du vil have en vegansk version, kan du undlade gedeosten.
Opskriften giver en stor portion til 3 personer (ikke som hovedmåltid).
Ingredienser
- 6 stængler grønkål
- 1 – 2 æbler
- 1/2 granatæble
- 1,5 dl. quinoa
- 1 stor håndfuld pekannødder, ristet på en tør pande
- 50 gram cremet gedeost fra Tebstrup Mejeri
Dressing
- 1 stor spsk. dijonsennep
- 1 spsk. agavesirup
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 spsk. god olivenolie
- 1 spsk. mørk balsamico
- Salt og peber
Læs også: Fyldte juledadler med marcipan.
Fremgangsmåde
- Kog quinoaen som anvist på pakken – jeg bruger 3 dl. vand til 1,5 dl. quinoa – og lad den køle af. Vask grønkålen, fjern og kasser den hårde stængel og hak det groft. Pil granatæblet, så du har kerner fra halvdelen af det. Snit æblet i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål, men vent lidt med gedeosten.
- Bland ingredienserne sammen til dressingen. Brug gerne mere sennep, hvis du vil have den lidt kraftigere, og mere agavesirup, hvis den er for stærk.
- Hæld dressingen over salaten og vend den godt sammen. Smuldr gedeosten over salaten sammen med de ristede pekannødder og vend forsigtigt det hele let sammen igen. Smag evt. salaten til med salt og peber før servering.