En farverig kålsalat med kakaonibs og bolsjebede kan spice ethvert bord op. Server den som tilbehør til aftensmad eller for sig selv til frokost. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guider dig her...
For at gøre denne kålsalat både mere mættende og spændende kommer jeg lidt quinoa i, som også giver en god blød konsistens til den sprøde kål.
Der er også hampefrøkerner, som er spækket med Omega-3 fedtsyrer, så dem skruer jeg godt op for, og rå kakaonibs (som jeg i øvrigt elsker) giver en god bitter smag og knasende effekt til salaten.
Granatæblekerner er rige på antioxidanter, gode kostfibre til dit mave-tarm-system og spækket med sunde plantestoffer, som dit immunforsvar har godt af.
Opskriften er ca. til 2 personer, hvis der også serveres noget andet til.
Ingredienser:
- 2 håndfulde grønkål, vasket og groft hakket
- 2 håndefulde fintsnittet rødkål
- 2 håndfulde frisk spinat, skyllet
- 1 dl. kogt quinoa
- 1 avokado
- 1/2 granatæble
- 1/2 dl. hampefrøkerner
- 1/2 dl. rå kakaonibs
Læs også: Opskrift: Rødbedesuppe med kokos.
Sennepsdressing:
- 1 stor spsk. dijonsennep
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. olivenolie
- 1/2 spsk. balsamico
- 1/2 agavesirup
- Evt. 1 spsk. vand
Fremgangsmåde:
- Skræl bolsjebeden og riv den fint på et mandolinjern, pil granatæblet, så du kun har kernerne tilbage, og skær avokadoen i mindre tern.
- Bland alle ingredienser til salaten sammen i en stor skål. Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag den til med salt og peber. Jeg foretrækker, at dressingen er lidt tyk, så jeg forsøger undervejs med mængden af hhv. eddike og olie og tilsætter kun vand til sidst, hvis jeg vil have dressingen lidt mere flydende. Prøv dig frem og smag til med ingredienserne undervejs.
- Hæld dressingen over salaten, rør sammen og drys med lidt flere hampefrøkerner og rå kakaonibs før servering.