Home / Skønhed / Sundhed / Dagens sunde tip: Kalorielet og glutenfri pasta
ELLEs sundhedsskribent, Sara Jin Smidt, har fundet en pasta, der kun kan blive et hit i de danske køkkener! Udover at være glutenfri indeholder den nemlig kun 8 kcal. pr. 100 gram. Læs med her...
ELLEs sundhedsskribent, Sara Jin Smidt, der har bloggen Healthyskinybitch , og hver måned skriver om sundhed og træning i magasinet, har fundet et godt tip til den kalorielette pasta. Et tip, der selvfølgelig skal deles med ELLE.dk’s læsere!
Dagens sunde tip er en kalorielet og glutenfri variant af noget, de fleste elsker: pasta.
Sara Jin Smidt har prøvet varianten “Shirataki Spaghetti Nudler”, der indeholder intet mindre end 8 kcal. pr. 100 gram. Spaghetti-nudlerne er oveni købet glutenfri og yderst hurtige at tilberede – når de er skyllet, skal de nemlig kun koge i 2 min.
Du kan købe de kalorietlette spaghetti-nudler HER .
Hvis du ligesom os elsker pasta, men gerne vil finde sundere alternativer, har vi samlet fem bud på sunde pasta-alternativer i galleriet!
Psst… Brug pilene eller ‘swipe’ dig gennem galleriet!
SKIVESKÅRET AUBERGINE
Med 150 gram aubergine, sammenlignet med fuldkornspasta, sparer du 139 kalorier.
Aubergine, der både er kendt for sine foryngende effekter og for at beskytte hjernen, er ekstremt gode for kroppens blodomløb, og et eminint alternativ til pasta. Skåret ud som bånd eller plader (tyndere end på billedet og gerne på langs), er det en perfekt erstatning for pasta-plader i en hjemmelavet lasagne (evt kombineret med squash i helt tynde plader). Alternativt kan du slice din aubergine i strimler/plader, smøre lidt olivenolie og hvidløg på, og derefter bage dem i ovnen eller på grillen. Server fx som en snack, rullet sammen med humus og soltørrede tomater.
”JULIENNE” SQUASH
Med 150 gram squash i stedet for fuldkornspasta sparer du ca. 155 kalorier
Du skal bruge et køkkenredskab, der kan lave nuddel- eller spiralformede grøntsager – enten et mandolinjern eller en grøntsagsskræller.
Ud over at blot 150 gr squash giver dig 35% af dit daglige behov for c-vitamin, så er rå squash en virkelig god base til en ”kold pastasalat” toppet med ekstra grøntsager samt lidt protein iform af enten kylling eller fisk. Eller med kødsovs som en low-carb spaghetti bolognese.
GRØNNE BØNNER
Med 150 gr. grønne bønner I stedet for fuldkornspasta, sparer du 144 kalorier.
Grønne bønner er rige på både fibre og B vitamin samt A og C, der er ekstremt vigtige for et styrket immunforsvar. Damp eller kog en stor håndfuld og top med soltørrede tomater eller rød pesto og rejer, kylling eller laks. For at opnå en mere pasta-agtig konsistens, skær bønner på langs i halve og top med tomat/basilikum sauce.
Se også: 7 snacks vi troede var sunde
-
SPAGHETTI SQUASH
Med 150 gram spaghetti squash i stedet for fuldkornspasta, sparer du ca. 135 kalorier
Spaghetti squash er lidt svært at opstøve i Danmark, men hvis det lykkes, er det et utroligt nemt alternativ til pasta. Du har nemlig ikke brug for nogle smarte køkkenredskaber, for når din spaghetthi squash er kogt, bliver indmaden til helt fine pasta-lignende strimler.
Skær den over på midten, fjern kernerne, placer den med skallen opad på en plade med sølvpapir og bag dem ved 400 grader i 30-40 minutter. Når squash’en er kølet nok ned til at du kan holde om den, pirk spaghettien ud med en gaffel og voila – du har det nemmeste alternativ til pasta (der ovenikøbet ligner pasta!)
SNITTET/REVET HVIDKÅL
Med 150 gr. snittet kål i stedet for fuldkornspasta sparer du 156 kalorier
Mange mennesker forbinder hvidkål med coleslaw, men denne form for kål er ekstremt lækker at bruge i diverse sammenhænge – både rå, kogt, stegt eller bagt – og en perfekt erstatning til pasta i mange retter. Brug den fx under en tomat/basilikum sauce, pesto eller med en blanding af svampe, tomater, løg og hvidløg stegt i lidt olie på panden.