Annonce

Sådan styrker du hår, der har tendens til at knække eller fælde

- 17/12/2020

Kender du også alt for godt til hår, der knækker eller fælder? Vi har fået hårekspert Sidsel Marie Bøgs bedste tips til, hvordan du styrker og plejer lokkerne – så alle dage kan blive good hair days!

kerastase

 

Hvem drømmer ikke om at have lækre, sunde lokker? Ikke os i hvert fald. Og hvis vi kunne ønske, så vil vi da helst have Hollywood-lækre lokker året rundt… Men det sætter særligt vintermånederne en stopper for. Skiftet mellem kulde ude og radiatorvarme inde, de mange timer pakket ind i huer og cykelhjelme og varmestyling med føntørrer, krølle- og glattejern – er alle med til at gøre livet lidt hårdere for vores hår hen over vinteren.

Men hvad kan vi selv gøre? Det svarer en af Danmarks allerbedste makeup- og hårstylister Sidsel Marie Bøg på her.

“Når håret bliver varmt, åbner det yderste skællag sig. Og når det så bliver kølet hurtigt af igen, for eksempel når vi går udenfor i kulden, så bliver håret stående i den form, altså åbent i skællaget,” forklarer Sidsel Marie Bøg, som har over 20 års hårerfaring bag sig.

Hun ser en masse kunder med tørt hår, og det kan udvikle sig til svækket og trist hår, fortæller hun:

“Tørt hår er én ting, og svækket hår er noget andet. Tørt hår oplever de fleste af os. Især om vinteren, fordi håret bliver enormt påvirket af kulde-varme-forskelle. Svækket hår er en anden sag. Der er skællaget også åbent, men mere ødelagt end tørt hår. Så tørt hår kan udvikle sig til svækket hår, som bliver porøst og kan brække af.”

Knækket hår eller hår, der fælder?

Der findes to former for hårfald: Det, der falder af fra roden, som ofte skyldes hormonelle påvirkninger, stress, kost eller sygdom. Og så det hår, der knækker af, fordi håret er svækket og porøst.

“Jeg ser det ofte hos især yngre piger, som styler deres hår mere. De kommer ind og fortæller, at deres hår føles porøst og nemmere knækker,” fortæller Sidsel, som heldigvis kan hjælpe med, hvordan man bedst behandler det tørre eller svækkede hår.

“Vi stiller så store krav til vores hår, når det ikke spiller. Så skal det fikses ved frisøren. Og vi kan godt gå ud ad døren med flot hår efter halvanden time hos frisøren, men det fikser det ikke langvarigt. Arbejdet starter, når vi kommer hjem, hvis vi gerne vil have en vedvarende effekt,” understreger hun.

Sidsel pointerer også, at vi alle oplever hår, der fælder:

Nogle mennesker lægger mere mærke til det end andre, men vi gør det alle sammen.”

Den gode nyhed er, at svækket hår og hår med tendens til at fælde (thank god) kan plejes og næres, så det bliver stærkere og mere modstandsdygtigt. Og Sidsel Marie Bøg ved, hvordan vi bedst gør det.

Her er derfor Sidsels 3 bedste tips til dig, der vil styrke dit hår:

1) Brug serum og kur

“Brug en serum til hele året, og brug derudover en intens kur, for eksempel Kérastases Genesis-ampuller et par gange om året. Jeg foreslår, at man bruger den intense kur en gang om foråret og efteråret, så man er på forkant med de perioder, der kan være hårde for håret,” fortæller Sidsel.

Genesis Ampoules Anit-Chute Fortifiantes fra Kérastase fordeles i tørt eller håndklædetørt hår og masseres ind i hovedbunden. Kuren bruges morgen eller aften i seks uger, og den skal ikke skylles ud. 

Kérastase genesis-serie

Genesis fra Kérastase er en ny hårplejeserie lavet til hår med tendens til at fælde eller knække. De aktive ingredienser edelweis, aminexil og ingefærrod styrker og plejer både hovedbund og hårstrå. Serien er komplet med alt, hvad dit hår behøver – fra shampoo til intensiv kur. Se hele udvalget her 

 

2) Tænk på hovedbunden som et ansigt

Husk, at du faktisk skal passe lige så godt på din hovedbund, som du gør på din ansigtshud. Hovedbunden har faktisk brug for samme grad af opmærksomhed i form af fugt og pleje.

“Hovedbunden er fuld af naturlige olier, og de skal meget gerne fordeles, så hovedbundens naturlige hudbarriere bevares. Så det er vigtigt, at hovedbunden ikke strippes helt tør for olier ved vask. Den skal være ren, men stadig have sine naturlige olier,” forklarer Sidsel.

Massér gerne hovedbunden så ofte som muligt, og især når du vasker den. Brug en shampoo, der ikke renser din hovedbund for meget. Og vask kun håret, når det har brug for det, foreslår Sidsel:

“Prøv kun at vaske dit hår hver tredje dag, hvis du kan vænne dig – og dit hår – til det. Skyl eventuelt dit hår med varmt vand ind imellem. Nogle gange er det bare det, der skal til, for at håret føles rent. På den måde bevarer man stadig de naturlige olier, men eventuelt støv og stylingprodukter skylles af.”

 

3) Brug en plejespray

Brug en god plejespray, især hvis du føntørrer og eventuelt styler dit hår. Sidsels – ret geniale – råd er at tænke på dit hårs temperaturbeskyttelse, ligesom du tænker på at beskytte din hud mod solen.

“Ville du gå uden for døren med et helt tørt ansigt? Nej, vel. Det er lidt det samme med håret. Vi har det med at negligere vores hårs behov kontra vores ansigts,” pointerer Sidsel.

Håret har brug for et lag beskyttelse mod de temperaturskift, som for eksempel varmestyling udsætter det for, så skællaget bliver lukket, og håret bevarer sin glans og struktur. Spray håret godt igennem med en varmebeskyttende spray, inden du går i gang med at style med føntørrer, glatte- eller krøllejern. Brug desuden en plejespray så ofte som muligt, uanset om du varmestyler det eller ej.

Genesis – styrkende hårpleje målrettet hårfald

Mange kvinder oplever naturligt hårfald i form af knækkede eller fældende hår. Genesis er Kérastases første serie, som behandler begge typer af hårfald – både fra roden og fra knækkede fibre. En unik kombination af blandt andet ingefærrod, edelweis-stamceller og Aminexil bidrager til at styrke både hårbund og hårfiber. 

Find Genesis-serien på cocopanda.dk HER