Hudpleje

Selvbruner for ansigt og krop – årets bedste produkter og tips til et perfekt resultat

- 01/12/2022

Mousse eller gelé, mist eller creme – udbuddet af selvbrunere er nu alt andet end fake og giver en bedre tan end nogensinde før. Vi lister årets bedste selvbrunere til krop og ansigt og guider dig til at opnå et perfekt og naturligt resultat hver gang.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Mousse, mist, servietter, creme, gelé og showergels. Det er helt utroligt, hvor langt nutidens kemikere er kommet med teknologier til at skabe en solkysset glød. Man kan utvivlsomt sige, at der er sket meget, siden selvbrunerprodukterne først blev lanceret i 60’erne.

Det er nu over 50 år siden, at det kemiske stof DHA blev opdaget og begyndte at blive brugt i selvbrunerprodukter for at skabe følelsen af, at huden blev farvet. På opdagelsestidspunktet og i de allerførste produkter på markedet var stoffet DHA ikke af samme gode kvalitet som i dag, og teknologien var ikke så avanceret. Resultatet med den gulerodsfarvede hud gav i årtier selvbruneren et ret velfortjent dårligt ry.

I dag er situationen heldigvis fuldstændig anderledes. Antallet af skræddersyede fake tans og udvalget af forskellige typer produkter er nemlig næsten uendeligt.

Bedst i test-selvbrunere – årets bedste selvbrunere

Scroll ned for at læse længere anmeldelser om produkterne. I slutningen af ​​artiklen finder du også tips, der hjælper til, at du får et fejlfrit resultat hver gang.

 • Bedste selvbruner

Self Tan Bronzing Mousse fra St. Tropez

 • Bedste selvbruner for et naturligt resultat

A Hint of Summer – The Lotion fra Rudolph Care

 • Bedste gradual tanner

Gradual Tan Click and Glow fra James Read

 • Bedste selvbruner for ansigtet

Self-Tanning Face Lotion fra Ida Warg

 • Bedste selvbruner for hurtigt resultat

GLO Matte One Day Tan fra Bondi Sands

 • Bedste selvbruner for nem påføring

Self-Tanning Mousse – Medium fra St. Moriz

 • Bedste selvbrunerdråber til kroppen

Radiance Plus Golden Glow Booster Body fra Clarins

 • Bedste selvbrunermousse til kroppen

Natural Tanning Mousse fra Marc Inbane

 • Bedste selvbruner-mist til kroppen

Clear Tanning Mist fra Vita Liberata

 • Bedste serum med selvbruner

Hyglo Face Serum fra Isle of Paradise

 • Bedste selvbrunerdråber til ansigtet

A Hint of Summer fra Rudolph Care

 • Bedste fugtgivende selvbruner for kroppen

Selvbrunerlotion fra Matas Natur

 • Bedste spraytan til hjemmebrug

Starterkit no. 1 fra Tanrevel

Hvordan virker selvbrunere?

DHA, som er det stof, der giver farve i kontakt med huden, reagerer med det naturlige protein, der findes i hudens øverste lag. Efter et par timer udvikles en mere eller mindre intens tone.

Findes der selvbrunere, der ikke lugter?

I dag er mange produkter blevet bedre til at skjule den lugt, der følger med DHA. Det gør de ved hjælp af raffinerede parfumecocktails. Blandt andet St. Tropez har en patenteret teknologi, der bedst beskrevet indkapsler lugten og camouflerer den skarpe DHA-lugt for vores lugtesans.

Hvad er forskellen på gradual tan og almindelig selvbruner?

Mildere, såkaldte gradvise selvbrunere, giver en lettere tone/effekt og opbygges dag efter dag (afhængig af hvor ofte du bruger produktet). Gradual tan-produkterne har en mindre andel af DHA og derfor heller ikke den samme påtrængende DHA-lugt.

Hvad er forskellen på selvbrunere for krop og ansigt?

At bruge selvbruner i ansigtet kan være noget af en udfordring. I modsætning til kroppen kan ingen uheld skjules i lange ærmer eller bukseben. Alt skal påføres perfekt, så der ikke kommer fuger og misfarvninger. Til ansigtet kan du få gode selvbrunerprodukter, der ikke giver bumser eller tilstopper porerne, men som i stedet fugter. Undgå at bruge det samme produkt til krop og ansigt for de bedste resultater.

Årets bedste selvbrunere – her er vinderne af bedst i test

Men hvilken er så årets bedste selvbrunere? Vi lister favoritterne på selvbrunerhylden. Her er årets topliste – scroll længere ned for at finde sidste års favoritter.

Bedste selvbruner, Self Tan Bronzing Mousse fra St. Tropez

St. Tropez skuffer sjældent, når det kommer til selvbrunere, og de har en række forskellige varianter i deres portefølje. Self Tan Bronzing Mousse er ingen undtagelse og giver et fantastisk resultat. Produktet absorberes hurtigt af huden, men laver ikke striber – tværtimod får du en smuk, gylden og ensartet kulør. Desuden indeholder moussen fugtgivende ingredienser, så huden ikke bliver tør, når du bruger den.

Læs mere om Self Tan Bronzing Mousse fra St. Tropez og køb den her

1
Self Tan Bronzing Mousse

Bedste selvbruner for et naturligt resultat, A Hint of Summer – The Lotion fra Rudolph Care

Denne selvbruner er helt perfekt til dig, der hellere vil opbygge din glød langsomt end at satse det hele på én gang. Produktet er en bodylotion med selvbruner-effekt, som gradvist opbygger glød. Var farven ikke helt nok i første omgang, påfører du bare endnu et lag dagen efter, og så bliver den mere intens.

Læs mere om A Hint of Summer – The Lotion fra Rudolph Care og køb den her

2
A Hint of Summer – The Lotion

Bedste gradual tanner, Gradual Tan Click and Glow fra James Read

James Read er lidt af en guru inden for selvbruner. Her har han skabt et produkt, hvis dråber du blot tilføjer til dit foretrukne hudplejeprodukt. Gradual Tan Click and Glow indeholder aloe vera, hyaluronsyre og E-vitamin – en dejlig hybrid mellem solbrun farve og hudpleje.

Læs mere om Gradual Tan Click and Glow fra James Read og køb den her

3
Gradual Tan Click and Glow

Bedste selvbruner for ansigtet, Self-Tanning Face Lotion fra Ida Warg

Ida Wargs selvbruner Self-Tanning Mousse blev hurtigt manges favorit. Nu er sortimentet blevet fyldt ordentligt op med mange flotte og gode varianter af selvbruner. Self-Tanning Face Lotion er en let creme, som er velegnet til brug i ansigtet. Produktet giver en naturlig farve og holder længe.

Læs mere om Self-Tanning Face Lotion fra Ida Warg og køb den her

4
Self-Tanning Face Lotion

Bedste selvbruner for hurtigt resultat, GLO Matte One Day Tan fra Bondi Sands

GLO Matte One Day Tan virker lidt som en foundation, men for kroppen. Det geniale selvbrunerprodukt giver et øjeblikkeligt resultat og vaskes senere af under bruseren. Med andre ord er det perfekt, når festen kalder og kjolen skal på!

Læs mere om GLO Matte One Day Tan fra Bondi Sands og køb den her

5
GLO Matte One Day Tan

Bedste selvbruner for nem påføring, Self-Tanning Mousse – Medium fra St. Moriz

Mousse er et rigtig godt valg, hvis du går efter et naturligt, gyldent look, der udvikler sig stille og roligt. Instant Self Tanning Mousse Medium fra St. Moriz har en let konsistens, der gør den nem at fordele jævnt over hele kroppen. Du kan med fordel bruge en handske.

Læs mere om Self-Tanning Mousse – Medium fra St. Moriz og køb den her

6
Self-Tanning Mousse – Medium

Bedste selvbrunerdråber til kroppen, Radiance Plus Golden Glow Booster Body fra Clarins

Dråberne fra dette produkt giver en meget naturlig og strålende glød, og du kan næsten ikke fejle! Bland dem blot i din sædvanlige bodylotion. Clarins-produktet er helt perfekt, hvis du ønsker naturlig farve uden antydning af selvbrunerlugt.

Læs mere om Radiance Plus Golden Glow Booster Body fra Clarins og køb den her

7
Radiance Plus Golden Glow Booster Body

Bedste selvbrunermousse til kroppen, Natural Tanning Mousse fra Marc Inbane

Selvbrunerkongen Marc Inbanes produkt her er en selvbrunermousse, der næsten kan tænke selv! For Natural Tanning Mousse tilpasser sig din egen hudtone og indeholder blandt andet hyaluronsyre for at give en ekstra fugt-boostende effekt. Den er supernem at påføre og giver et naturligt og jævnt resultat.

Læs mere om Natural Tanning Mousse fra Marc Inbane og køb den her

8
Natural Tanning Mousse

Bedste selvbruner-mist til kroppen, Clear Tanning Mist fra Vita Liberata

Den britiske superstjerne inden for selvbruner – denne mist er uovertruffen, når det kommer til hurtig og jævn påføring. Det tørrer også hurtigere, end du kan blinke, og efterlader en skøn caribisk følelse.

Læs mere om Clear Tanning Mist fra Vita Liberata og køb den her

9
Clear Tanning Mist

Bedste serum med selvbruner, Hyglo Face Serum fra Isle of Paradise

Fugtgivende serum med selvbrunereffekt til at blande med din sædvanlige ansigtscreme. Produktet indeholder hyaluronsyre og giver et smukt og naturligt resultat. Det er supernemt at dosere og påføre ligesom et almindeligt serum (husk bare at vaske hænder).

Læs mere om Hyglo Face Serum fra Isle of Paradise og køb den her

10
Hyglo Face Serum

Bedste selvbrunerdråber til ansigtet, A Hint of Summer fra Rudolph Care

A Hint of Summer har taget de fleste med storm, og bestemt ikke uden grund. Bland blot et par dråber i din dagcreme eller natcreme, og nyd det solkyssede look. Produktet indeholder aktive, naturlige ingredienser og kan også bruges til kroppen, her blander du blot lidt flere dråber i.

Læs mere om A Hint of Summer fra Rudolph Care og køb den her

11
A Hint of Summer

Bedste fugtgivende selvbruner for kroppen, Selvbrunerlotion fra Matas Natur

En selvbrunerlotion er oplagt til dig, der er til en selvbruner, der skal arbejdes godt ind i huden præcis som en bodylotion – og som udover at give farve også kan fugte og blødgøre din hud. Denne fra Matas Natur indeholder er drøj i brug og let at fordele.

Læs mere om Selvbrunerlotion fra Matas Natur og køb den her

Selvbrunerlotion

Bedste spraytan til hjemmebrug, Starterkit no. 1 fra Tanrevel

Denne spraytan til hjemmebrug kommer i et praktisk lommeformat. Påføringen er både hurtig og nem, og produktet fordeler sig ensartet og synker ind med det samme. Det indeholder desuden aloeveraekstrakt, som beroliger huden.

Læse mere om Starterkit no. 1 fra Tanrevel og køb den her

Starterkit no. 1

Hvordan påfører man selvbruner?

I dag ved vi, at det ikke er sundt at ligge for længe i solen. Men det behøver ikke at betyde, at du ikke kan få nogle sommerlige brune ben. Selvbrunere kan føles skræmmende, før du prøver det for første gang. Frygten for at blive plettet eller orange kan måske have forhindret dig i at købe en flaske selvbruner. Men frygt ej. Det er nemmere at få en fake tan, end du tror, hvis bare du kender nogle tricks. Hvordan opnår man så et jævnt resultat med selvbruner? Vi guider dig.

Hvor længe skal du have selvbruner på, før du går i bad?

Nogle selvbrunere skal vaskes af efter en time, mens andre holder op med at virke efter otte timer. Samtidig er der varianter, som slet ikke bør skylles af. Derfor er det vigtigt, at du læser instruktionerne for at få de bedste resultater.

Sådan påfører du selvbruner – trin for trin for det perfekt resultat

1. Eksfolier og skrub, inden du starter

Skrub, skrub, skrub din døde hud væk. Vi har alle en masse døde hudceller på vores kroppe, og på disse kan selvbruneren ikke sætte sig fast. Derfor er det meget vigtigt, at du skrubber tørre områder væk, så resultatet bliver jævnt. Skrub ikke huden lige før påføring af selvbruner, men helst aftenen før.

2. Barber inden

Hvis du kan lide barberede ben, er det nu, du skal sørge for at barbere dem. Skraberen kommer nemlig helt tæt på hårsækken, hvilket betyder, at barberingsresultatet holder længere. Du bør ikke barbere dig, efter du har påført selvbruner, da det slider på farven.

3. Fugt er alfa og omega

Fugt huden med en form for fugtighedscreme. For at resultatet bliver jævnt, skal huden fugtes, ellers vil de tørre dele af huden optage mere selvbruner, og så bliver du plettet. Det er også vigtigt at lade cremen tørre helt, inden du fortsætter med næste trin.

4. Forbered huden

Nu er det næsten tid til at påføre selve selvbruneren, men lige inden du går i gang: Smør de dele af kroppen, hvor du ikke ønsker at blive lige så brun, med en fed creme. Eksempler kan være albuer, knæ og kraveben.

5. Påfør med handsker

Endelig er det tid til farven. Et must er at bruge en påføringshandske. Vælg også gerne en selvbruner, der har en farve, så du kan se, hvor du har påført produktet. Selve stoffet, der får dig til at blive brun, er ikke synligt, men i mange produkter blander de en midlertidig bronzer i, så du nemmere kan se, hvor du har og ikke har påført produktet.

I disse dage er det med at blive orange af selvbruner lidt af en myte. Da produktet først kom ud, var der bestemt en tendens til et orange resultat, men i dag er det ikke noget at bekymre sig om.

6. Lad det virke, før du går i bad

Nu er det bare at vente. Normalt omkring otte timer, men følg instruktionerne på det specifikke produkt, du bruger. På grund af ventetiden kan det være smart at påføre selvbruner, inden du går i seng. Sørg for at sove i langærmet tøj, da hud mod hud-kontakt kan efterlade pletter. Afhængigt af det produkt, du bruger, kan det være nødvendigt at bruse overskydende farve af.

7. Få din farve til at holde

For at farven kan holde sig jævn og vare længst muligt, skal du sørge for at smøre kroppen med en lotion hver dag.

Kan syre bruges sammen med selvbruner?

Syre eksfolierer og fremskynder cellefornyelsen, og det har en vis effekt på selvbruneren, hvilket betyder, at den forsvinder hurtigere. Men det gør også farven mere jævn, når du renser døde hudceller væk med især glykolsyre.

Hvad skal man gøre, når farven fra selvbruneren begynder at forsvinde? Påføre på ny eller skrubbe?

Start med at skrubbe, i hvert fald hver anden dag. Et godt trick er at bruge en lotion eller shower gel med syre mellem hver gang for at fremskynde cellefornyelsen og dermed forhindre, at huden skaller af.

Hvor ofte skal jeg bruge selvbruner for et naturligt resultat?

Det afhænger af typen af ​​selvbruner. Der findes mange varianter af gradual tan-produkter, der er så milde i tonen, at du kan bruge dem hver dag. Så er der mousser og cremer, der hurtigt giver en mørkere tone, og med dem kan du næsten lade en uge gå mellem påføring ny farve.

Men det kommer også helt an på, hvor mørk en tone, du ønsker. Og det afhænger også af din naturlige hudtone.

En god gradual tan, som kan bruges hver dag, er Bondi Sands Everyday gradual tanning milk. Det er en super dejlig lotion, der virkelig fugter og giver en blød og naturlig farve. Den har også en blød kokosduft, som camouflerer den karakteristiske DHA-lugt godt.

Hvor længe holder farven fra selvbruner?

Hvor længe din selvbruner holder sig flot på huden afhænger dels af, hvor omhyggelig du var med produktet, og dels af hvor omhyggelig du er med at fugte huden. Du kan forvente, at din farve holder tre til syv dage, før det er tid til at skrubbe resterne af.

Hvordan får jeg min farve til at holde længere?

Grundarbejdet er alfa og omega, men farven kan holde længere, hvis du også veksler mellem at smøre dig ind med en helt normal bodylotion. DHA, det aktive stof, der giver farven til huden, virker let udtørrende, og du skal fugte med lotion eller creme mellem hver påføring.

Kan du bruge selvbruner, når du er gravid?

Der er ingen fare forbundet med at bruge DHA (den ingrediens, der giver den brune tone). DHA virker ved at reagere med det naturlige protein, der findes i det øverste lag af huden, hvilket med andre ord ikke er noget, der påvirker fosteret.

Hvordan bruger jeg selvbruner på hænder og fødder?

Det er meget vigtigt at bruge påføringshandsker sammen med din selvbruner. Alt er blevet så meget nemmere, siden selvbrunerapplikationshandsken fik sin debut. Handsken gør det nemt at få en ensartet farve selv på hænder og fødder – skift blot hænder, når du påfører højre/venstre fod eller hånd.

Hvordan fjerner man selvbruner på hænderne?

Skrub, vask, smør! Brug forsigtigt en scrub til at skrubbe dine hænder, og vask med sæbe og vand. Hænderne kan dog blive noget tørre, så glem ikke at fugte dem bagefter.

Hvordan undgår man linjer, når man påfører selvbruner?

Tag udgangspunkt i tre ting: Skrub, fugt og smør. Og tænk på, hvilken type selvbruner du bruger. Mousse er blandt de nemmeste selvbrunere at få jævn. Så prøv måske en mildere mousse, hvis du oplever problemer med linjer.

Selvbruner i ansigtet – hvilke tips er vigtige at følge?

Der findes rigtig gode selvbrunerprodukter til ansigtet i form af dråber, serum og ansigtscremer. Der findes også sprays og andre produkter, der giver gode resultater. Glem ikke at vaske hænder bagefter.

Hvordan undgår jeg brune pletter på mine hænder?

Det samme som ovenfor gælder, hvis du skal skrubbe dine fødder og hænder – brug en påføringshandske.

Hvorfor bliver jeg orange af selvbruner?

Du har måske valgt en for mørk selvbruner, eller du har måske påført for meget. Alle produkterne giver overfor giver ikke orange resultater. Hvis du med sikkerhed vil undgå et orange resultat, bør du prøve en gradual tan, der opbygger en gradvis glød, i stedet for en normal selvbruner.

Kan man sole sig med selvbruner på?

Ja, selvbruner påvirkes ikke af almindelig sol. Tværtimod kan det være dejligt med en gylden glød, inden du lægger dig i liggestolen. Men du skal selvfølgelig ikke erstatte selvbruner med din solcreme. Solbeskyttelsesfaktor er et must.

Skal du fjerne selvbruner, inden du påfører et nyt lag?

Det er ikke helt nemt at skrubbe farven af ​​ – men eksfoliering ved hjælp af en scrub eller syre fremskynder processen. Så det er absolut at foretrække at skrubbe med jævne mellemrum, især inden du påfører et nyt lag.

Hvordan får man selvbruner væk?

Farven fra selvbruner er normalt bedst de første dage og kan derefter blive ret plettet. Pletterne forsvinder ganske vist til sidst, men når farven har gjort sit arbejde, vil man gerne fjerne den med det samme. Med en remover fjerner du gammel farve og gør desuden huden klar til næste behandling. Produktet nedbryder også døde hudceller og er derfor mest effektivt mindst tre dage efter din selvbruner.

Udjævn linjer fra selvbruneren med et varmt bad, hvor olie er hemmeligheden. Tilføj en generøs klat badeolie, og læn dig tilbage i mindst 15 minutter for at blødgøre de tydelige linjer. Tør derefter forsigtigt med et håndklæde for et mere jævnt resultat.

Det er almindeligt at få små mørke pletter på dine ben, hvis du barberede dem, før du smurte dig. Det er sikkert mere synligt for dig end for andre, men en anden barbering kan fjerne noget af den farve, der har sat sig i hårsækkene.

Virker soltabletter?

I dag findes der flere forskellige typer af kosttilskud, som skal være med til at booste solforbrændingen. Disse erstatter naturligvis ikke solbeskyttelsesfaktor, men skal give en dybere farve til huden takket være beta-caroten. Mange varianter af solkapsler bør tages mindst en måned, før du rent faktisk bruger tid i solen.

Foto: Unsplash Selvbruner for ansigt og krop – årets bedste produkter og tips til et perfekt resultat

 

Læs ogå

Stor test: Her er årets bedste dagcreme med SPF

Læs ogå

Årets bedste BB- og CC-cremer med en naturlig dækning

Artiklen er oprindelig udgivet på ELLE.se.