Annonce

Guide: Sådan beskytter du din sensitive hud

- 03/06/2024

Selv om enhver hud er unik, er der stadig nogle guidelines, du kan følge, hvis du vil pleje og beskytte den sensitive hud.

Logo

Huden er vores største organ, og den beskytter os i hverdagen mod udefrakommende faktorer såsom forurening og bakterier. Derfor bør vi også beskytte den; en sund hud fungerer nemlig bedst, og så er det bare rarest med en blød og velplejet hud.

Har du sensitiv hud, kan den umiddelbart virke en smule tricky at passe på, fordi den let bliver irriteret. Men en sensitiv hud kan faktisk være tegn på noget helt særligt, og det er her, vi kan finde et godt potentiale for pleje.

Kendetegnet ved sensitiv hud

Den sensitive hud er faktisk ikke en hudtype, men en hudtilstand. Altså kan den sensitive hud opstå ved alle hudtyper fra fedtet hud til tør hud.

Sensitiv hud er sart eller følsom hud, som lettere bliver påvirket af faktorer, der kan udløse en reaktion i huden, end den normale hud. Det kan komme til udtryk som kløen, ømhed, en brændende eller stikkende fornemmelse og/eller stramhed. Huden kan også rødme, og du kan få udslæt.

Hvad skyldes det?

Vores hud beskytter sig selv mod blandt andet vind og vejr, UV-stråling, bakterier og forurening ved hjælp af en beskyttende barriere. Sensitiv hud kan skyldes en ubalance i hudens barriere, nærmere bestemt mikrobiomet.

Mikrobiomet består af over 1.000 forskellige mikroorganismer, der ligger som et usynligt filter i hudens overflade og som beskytter huden mod ydre påvirkninger. Nogle af disse mikroorganismer er skadelige bakterier, mens andre er gavnlige.

Det er vigtigt for en sund hud at opretholde et afbalanceret mikrobiom, da et mikrobiom i balance giver en stærkere hud, der er bedre i stand til at forsvare sig. Hvis mikrobiomet er ude af balance, er huden mere modtagelig for uvelkommen belastning, og den kan tage skade og blive mere sensitiv.

Pleje af den sensitive hud

Når huden er sensitiv, kan det altså være tegn på en svækket barriere. Derfor er det vigtigt, at mikrobiomet holdes sundt, og at hudens fugtighed opretholdes.

Det kan du blandt andet gøre gennem præbiotisk og postbiotisk hudpleje. Præbiotika er med til at fremme væksten af de gavnlige bakterier, alt imens de angriber de skadelige bakterier, og postbiotika kan hjælpe med at bevare en stærk hudbarriere og holde din hud naturligt hydreret.

Ved at vælge produkter, der fremmer et afbalanceret mikrobiom, kan du ikke kun pleje, men også forebygge sensitiv hud. Blandt disse produkter finder du blandt andet Sanex’ shower gel serie, Sanex Expert Skin Health.

Shower gels i Sanex Expert Skin Health-serien.

Sanex Expert Skin Health shower gels er udviklet sammen med dermatologer. De er skabt med en avanceret præbiotisk og postbiotisk sammensat formel, som understøtter de gode bakterier på din hud og hjælper med at skabe en stærkere barriere mod udefrakommende aggressorer.

Produkterne i serien efterlader din hud mindre tilbøjelig til at blive tør efter hvert bad og giver samtidig 12 timers fugt. De er dermatologisk testet, indeholder 0 %* sulfater og respekterer din huds naturlige pH.

I serien finder du forskellige shower gels, der er udviklet til alle hudtyper for at imødekomme de forskellige behov. Se nærmere på de forskellige produkter herunder.

Om Sanex

Hos Sanex udvikler de produkter til at holde huden sund. Det gør de ved at understøtte hudens naturlige processer, så den kan fungere bedst muligt.
Sanex har 40 års erfaring, og hele deres sortiment er udviklet med dermatologer for at sikre produkter baseret på troværdig videnskabelig viden og avanceret teknologi. Dermed kan de levere de bedste og mest egnede produkter til hvert enkelt hudbehov.
Læs mere om produkterne i Sanex Expert Skin Health-serien her.

1

SANEX EXPERT SKIN HEALTH PROTECTOR

Denne beskyttende shower gel forstærker den naturlige balance i din hud. Den renser skånsomt og hjælper med at styrke huden. Udviklet til alle hudtyper.

 

2

SANEX EXPERT SKIN HEALTH SENSITIVE

Denne shower gel er særligt udviklet til sensitiv hud og renser skånsomt, mens den beroliger huden. Den kan hjælpe med at få din hud til at føles blød, glat og sund.

3

SANEX EXPERT SKIN HEALTH NATURAL

Hold din hud naturligt blød, smidig og glat med Sanex Expert Skin Health Natural. Den fugtgivende shower gel er udviklet til tør hud og giver blid pleje og næring.

4

SANEX EXPERT SKIN HEALTH MOISTURISING

Giv huden et fugtboost med denne shower gel, der skånsomt renser, mens den fugter din hud og efterlader den dejligt blød. Udviklet til alle hudtyper.