Hudpleje

Førstehjælp til din hud: Sådan kommer du rødme og rosacea til livs

- 28/02/2023

Lider din hud af rødme eller rosacea? Der er hjælp at hente. Du kan sagtens behandle begge dele derhjemme. Her får du en række tips og produkter, som kan hjælpe mod rødme – lige fra anti-redness-produkter til fugtgivende ansigtscremer.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Rødme, rosacea og hævelser er et almindeligt problem, især for os med nordiske hudtyper, hvor blodårerne ligger lige under den tynde hud. Specielt om vinteren føler mange af os som Rudolf med den røde tud – med rødmossede kinder og konstant portvinsnæse.

Her får du nogle af de bedste produkter til rødme og rosacea. Nederst i artiklen finder du mere information om rosacea, og hvordan du kan afhjælpe dine problemer.

1. Primer med grønne pigmenter: SOS Primer Anti-Redness – Clarins

Oliefri primer med grønne pigmenter, der neutraliserer rødme og hjælper din foundation med at lægge sig pænt og holde længere i løbet af dagen. Og nej – du kommer ikke til at ligne The Hulk. Primeren har vundet flere priser som bedst i test, og anmelderne er enige: SOS Primer Anti-Redness er den bedste grønne primer mod rødme.

Find SOS Primer Anti-Redness her.

SOS Primer Anti-Redness – Clarins

Læs mere om SOS Primer Anti-Redness her.

2. Bedste ansigtscreme med SPF mod rødme: Rosaliac UV Legere SPF 15 Dagcreme – La Roche-Posay

Det franske apotekermærke er guld værd for personer med tendens til rødme. Rosaliac-serien indeholder flere fugtighedscreme, der lindrer og neutraliserer rødme. Fugtighedscremen fjerner ethvert spor af slem hævelse og giver en naturlig, jævn hudtone.

Find Rosaliac UV Legere SPF 15 Dagcreme her.

Rosaliac UV LEGERE SPF 15 Dagcreme – La Roche-Posay

Læs mere om Rosaliac UV Legere SPF 15 Dagcreme her.

3. Bedste serum mod rødme og rosacea: Anti-Redness Calming Serum – Exuviance

Ofte skyldes rødme i huden, at blodkarrene let udvider sig. Her er den skandinaviske vinter et mareridt med hyppige skift mellem udendørs kulde og indendørs varme. Det magiske serum fra Exuviance er skabt til overfølsom hud og rosacea, da det virker som en bomuldshandske rundt om de hidsige blodkar og forhindrer dem i hurtigt at udvide sig og trække sig sammen. Du ser resultater allerede efter et par timer. Brug det hver dag under fugtighedscreme.

Find Anti-Redness Calming Serum her

Anti-Redness Calming Serum – Exuviance

Læs mere om Anti-Redness Calming Serum her.

4. Bedste fugtgivende ansigtsmist mod rødme: Ultra Calming Mist – Dermalogica

Ultra Calming Mist fra Dermalogica er en fugtgivende og øjeblikkeligt beroligende spray, der kan sprøjtes på når som helst på dagen under eller over makeup. Den er perfekt som førstehjælp mod rødme og forfriskende at bruge i løbet af dagen.

Find Ultra Calming Mist her.

Ultra Calming Mist – Dermalogica

Læs mere om Ultra Calming Mist her.

5. Bedste ansigtscreme mod rosacea, tør hud og rødme: Anti-Redness Soothing Care – Eucerin

Antiredness Soothing Care er en specielt udviklet ansigtscreme til følsom hud og rosacea-udsat hud. Den lindrer rødme, reducerer hypersensitivitet og beskytter mod fremtidig irritation. Påfør den hver morgen og/eller aften – især i de kolde måneder – på en nyrenset hud. Du kan bruge den på både ansigt, hals og décolleté.

Find Anti-Redness Soothing Care her.

Anti-Redness Soothing Care – Eucerin

Læs mere om Anti-Redness Soothing Care her.

6. Bedste beroligende serum til rosacea: Rosaliac AR Intense serum – La Roche-Posay

Et serum, der øjeblikkeligt lindrer irriteret hud og alle former for rødme uden at fedte. Den er velegnet til både rosacea og andre overfølsomme hudtyper. Som bonus virker den også beroligende på huden efter barbering, voksning, epilering eller solskoldning. Tip: Brug den forebyggende før hårfjerning.

Find Rosaliac AR Intense serum her.

Rosaliac AR Intense serum – La Roche-Posay

Læs mere om Rosaliac AR Intense serum her.

Hvad er rosacea?

Rosacea er en hudsygdom, der forårsager rødme, varme og udslæt i ansigtet. Rosacea kommer ofte til udtryk ofte på kinder og næse, men udslættet kan også forekomme på hagen og i panden.

Hvorfor får du rosacea?

Som meget andet, når det kommer til din hud, er rosacea arvelig. Men man ved endnu ikke helt, hvad der forårsager rosacea. Det, man med sikkerhed ved, er, at det ikke smitter. Kulde, varme, blæsevejr, alkohol og stress er nogle faktorer, som kan forværre rosacea.

Hvordan ser rosacea ud?

Rødme, en prikkende og varm fornemmelse i huden, overfladiske blodkar og knopper eller blærer, der kan indeholde væske, er nogle af symptomerne på rosacea. Hvis du har mistanke om, at du har rosacea, eller har du alvorlige problemer med din hud, bør du altid kontakte egen læge eller en hudlæge for yderligere hjælp.

Lider du af rosacea?

Omkring 10 % af os har rosacea. Rosacea kendetegnes ved bumser, rødme og nogle gange blærer i ​​ansigtet. Det kan føles uoverskueligt, men bare rolig – der er hjælp at hente. Det er en rigtig god idé at rådføre sig med en læge, en hudekspert eller en hudlæge med det samme. På apotekerne findes der cremer, som du bruger under din almindelige hudpleje, og hele hudplejeserier til rosacea. Din læge kan også ordinere stærkere cremer.

Klassiske mærker som Exuviance, Synchroline og Paula’s Choice har gode sortimenter til rosacea-hud. Franske apotekermærker som Avéne og La Roche-Posay er ikke så “hardcore”, men lindrer, beroliger og plejer effektivt hævet hud. Behandlinger med laser og IPL kan give super fine resultater på rosacea.

BHA-syre er rigtig godt til daglig brug. Du kan få en fantastisk én af slagsen fra Paula’s Choice. Derudover har retinol, også kendt som vitamin A, også vist flotte resultater. Men væn din hud til det gradvist.

Har du rosacea og rødme i huden, bør du undgå dette

  • Alkohol
  • Mentol
  • Eukalyptus
  • Pebermynte
  • Alle æteriske olier
  • Planteekstrakter som lavendel, rose og rosmarin
  • Syntetiske dufte

… og skær ned på stærke krydderier og rødvin

Læs ogå

Få de bedste tips til bryntrenden ‘soap brows’

Læs ogå

Her er de bedste tricks til langt og tykt hår

Artiklen er oprindelig udgivet på ELLE.se.