Skønhed

Hold håret sundt hele vinteren

- 09/12/2013

Vinteren kan være en stor udfordring for dit hår, men der er gode råd at hente her.

Alle kvinder ønsker sig sunde, strålende lokker hele året igennem, men når vinteren melder sig, og det bliver koldere i vejret, så er det straks en større udfordring.

Pamela Anderson er hoppet med på tendensen der dikterer kort hår. Se billedet her

Britiske Dr. Raghu Reddy er ekspert i hårtab ved The Private Clinic of Harley Street, og giver her en række tips til femalefirst.co.uk om, hvordan du plejer håret vinteren igennem.

Først og fremmest er det vigtigt, at du plejer hårrødderne ekstra godt ved at undgå, at produkter som balsam, voks eller gele kommer direkte i kontakt med dem.

Det vil nemlig stoppe porerne og hårfolliklerne, hvilket gør det svært for håret at vokse, som det normalt ville gøre.

Du bør også have ekstra omtanke omkring hvilke produkter, du bruger. I vintermånederne er det en god ide at bruge en blid shampoo, der ikke frarøver håret dets tiltrængte fugt.

Jennifer Anistons hår blev ødelagt, og derfor måtte hun klippe det af. Læs mere her

En dybdebehandlende balsam bør også bruges for at beskytte håret mod at blive skadet af voldsomt vejr og centralvarme.

Det er også en god ide at holde på proteinen vinteren igennem, for hår består af keratin, hvilket netop er et protein.

Det betyder, at hvis du spiser en kost bestående af en stor del protein, så kan det holde dit hår skinnende og stærkt. Indtag derfor rigeligt med kød, fisk og æg, når det er muligt.

En del kvinder døjer desuden med flyvsk eller kruset hår i vintermånederne og foretrækker at tørre deres hår, før de går ud i kulden.

Men forsøg alligevel at holde dit brug af glattejern og hårtørrere på et minimum, fordi intens varme kan stresse dit hår.

Hvis du bliver ved med at glatte eller krølle dit hår regelmæssigt over en lang periode, så vil det betyde, at dit hår til sidst bliver skørt og tilbøjeligt til at knække, hvilket er meget skadeligt for hvert enkelt hårstrå.