Annonce

Victoria Quitzau: ”Helt tilbage da min kæreste friede til mig, tænkte jeg, at jeg måtte gå all-in på mit hår”

- 24/05/2023

For Victoria Quitzau er frisørbesøg en stor prioritet, og derfor sidder hun i stolen cirka hver 3. måned. Vi har været med hende til frisør hos Creademic i København, og i denne artikel fortæller hun om sin hårplejerutine, sine yndlingsprodukter – og om, hvordan hun forbereder lokkerne til sit bryllup.

Victoria Quitzau har et dilemma, når det kommer til hårpleje. På den ene side værner hun om sit hår på bedste vis med gode og nærende hårplejeprodukter, så få hårvaske som muligt og minimal brug af varmeapparater. Hun sover endda med fletning om natten for at minimere slid. På den anden side holder hun af at få farvet sit hår, og går til frisør hver 3. måned for at få opfrisket sin karakteristisk blonde farve med et køligt skær og naturligt spil.

Netop derfor har hun glædet sig meget til i dag, hvor hun skal prøve en ny farveteknik; nemlig en French Balayage Pearls med Dialight, som er kendt for sine plejende og glansgivende egenskaber, samtidig med at den at opfrisker hårfarven naturligt.

”Jeg er vild med balayage-teknikken, fordi farven ‘males’ i håret og giver et naturligt look. Det giver sådan en fin shine til håret; lidt på samme måde som en ansigtsmaske giver huden glød,” forklarer Victoria Quitzau.

Mens den succesfulde content creator får vasket håret, farvet det og stylet det, snakker vi om hårpleje, hårfarve, gode vaner – og om, hvordan håret skal sidde, når hun skal giftes til sommer.

Foto: Polina Vinogradova

Victoria Quitzaus hår før og efter French Balayage Pearls-behandlingen hos Creademic, hvor hårstylist Kira Martens-Anderson har arbejdet de kølige farvenuancer frem i håret. Resultatet er naturligt – og utroligt glansfuldt.

Victoria Quitzau, content creator

 

Hvordan ser din hårpleje-rutine ud?

Det skifter lidt, men jeg vasker mit hår hver anden dag, altid med L’Oréal Professionnels Metal DX-serie. Jeg er blevet rigtig glad for den, fordi den beskytter mit farvede hår så godt, og så dufter den megadejligt. Når jeg er i bad, sørger jeg for at vaske mit hår to gange med shampoo: Første gang for at få stylingprodukter vasket ud, og anden gang for at rense i dybden. Efter det bruger jeg conditioner eller hårkur, alt efter hvilken ugedag det er.

Når jeg kommer ud af badet, bruger jeg et plejende produkt og slutter af med heat protection. Her er L’Oréal Professionnel Metal DX Oil rigtig god, fordi den nærer og fugter håret, forebygger knækkede hår og beskytter mod varme helt op til 230 grader. Tidligere har jeg ikke brugt olie til mit hår, fordi jeg synes, det tynger; men lige denne er jeg blevet rigtig glad for.

Hvad gør du for at passe på dit hår?

Jeg prøver at behandle det så lidt med varme som muligt, og når jeg gør det, bruger jeg altid varmebeskyttelse. Desuden sover jeg med fletning, så jeg ikke kommer til at slide på mit hår om natten. I virkeligheden burde jeg nok sove med en silkehætte, men jeg har altså ikke lige haft mod på at tage sådan en på endnu, haha. 

Desuden går jeg til frisør hver tredje måned for at få håret farvet og får det klippet jævnligt, så det kan vokse sig sundt og langt.

Hvorfor er det vigtigt for dig at investere i frisørbesøg? 

Jeg synes, den gode frisørbehandling svarer til at købe en ny frakke eller nogle sko, man har kigget længe på. Dit hår sidder jo hele tiden på dig!

Jeg har tidligere lært, at investeringen i en velrenommeret salon er vigtig, for jeg har siddet i stolen hos frisører, hvor farvningen er gået ikke-så-godt, for at sige det pænt. I de situationer har jeg været så ked af det, fordi håret ikke klædte mig, og jeg ikke kunne genkende spejlbilledet. Nu går jeg her hos Creademic, for det er dem, der altid har været i stand til at rette op på de fejl, der er blevet begået andre steder.

Foto: Polina Vinogradova

Victorias hår vaskes og plejes med Metal DX-serien fra L'Oréal Professionnel.

Du skal snart giftes – har du gjort dig nogle tanker om, hvordan dit hår skal se ud?

Jeg tænker, at håret skal sidde i en flot opsætning bagtil, fordi det vil se så pænt ud med sløret. Jeg har overvejet, om jeg skal få klippet curtain bangs til anledningen, fordi jeg forestiller mig en frisure med et par lokker, der falder frit i fronten.

 

Hvordan forbereder du dit hår til brylluppet?

Denne behandling er en del af det! Helt tilbage da min kæreste friede til mig, tænkte jeg, at jeg måtte gå all-in på mit hår. Da besluttede jeg, at jeg skulle gå fast hos Creademic, fordi jeg stoler på, at der bliver taget de rette valg for mit hår.

 

Hvorfor har du valgt en French Balayage Pearls i stedet for almindelig hårfarve?

Jeg er generelt vild med balayage-teknikken, fordi farven ‘males’ i håret og giver et naturligt look. Fordelen er også, at det fader naturligt med min egen hårfarve, uden det kommer til at se helt skørt ud, som det nogle gange har gjort, når jeg har fået en almindelig afblegning.

Jeg har valgt denne French Balayage Pearls-behandling, fordi den giver et sundt og velplejet look med masser af spil. Det er en glossing, som giver virkelig pæn shine til håret; lidt på samme måde som en ansigtsmaske giver huden glød. Jeg vil gerne have masser af glans i mit hår til mit bryllup, så jeg kan godt overveje at få opfrisket denne farve inden den store dag. Jeg havde faktisk slet ikke forestillet mig, at behandlingen kunne eliminere al frizz fra mit hår på den måde, som den har gjort.

 

 

Hvad er dit bedste hårpleje-tip?

Først og fremmest er det at spare på varmen. Det er et meget simpelt tip, men det virker altså. Desuden vil jeg igen slå et slag for vigtigheden af at få farvet sit hår hos en god frisør. Skal du have det farvet, så få det i det mindste gjort et sted, hvor du bliver rådgivet rigtigt. Hvis du får en god farve, behøver du heller ikke gøre det lige så hyppigt, for din udgroning er pæn meget længere tid. Og så skal du ikke have det farvet om, fordi det er gået galt.

 

Hvorfor har du valgt at arbejde med L’Oréal Professionnel?

Fordi jeg føler mig tryg. Der er så meget videnskab og forskning bag hvert et produkt, og det gør selvflgelig, at produkterne bare virker. Der er så bredt et udvalg af forskellige produkter, så der er noget for alle hårtyper, og det er så dejligt, at man kan mikse og matche og kreere sin personlige hårplejerutine. 

Foto: Polina Vinogradova

Victoria Quitzaus hår er glansfyldt og har et smukt naturligt spil.

Det nuancerede perspektiv

Kira Martens-Anderson, som er hårartist og Creative Director hos Creademic, står for at bringe det bedste frem i Victoria Quitzaus blonde hår. Derfor har hun valgt en French Balayage Pearls, der har den helt perfekte farvesammensætning til at frembringe et naturligt og glansfuldt resultat. 
”Særligt kashmir-agtige og beige farvenuancer er rigtig smukke til nordiske hudtoner, og derfor er det dem, jeg har fokuseret på at få frem i Victorias hår,” forklarer hun.

Kira Martens-Anderson, hårartist og Creative Director hos Creademic

 

Hvorfor har du valgt en French Balayage Pearls-behandling til Victorias hår?

Generelt for French Balayage gælder, at den med udgangspunkt i den naturlige hårfarve tilføjer dybde, nuancer og glans til håret. French Balayage er lavet med Dialight, som er en avanceret teknologi, der toner håret og arbejder med nuancerne, mens den fylder håret med fugt. Jeg synes, det kan sammenlignes med lipgloss på læberne: Uanset om du bruger den ovenpå en rød læbe eller en helt naturlig læbe, vil det give en glansfuld og velfugtet effekt.

Til Victorias hår har jeg valgt at bruge en French Balayage Pearls, fordi hun har et smukt blond hår, vi gerne vil friske op på den mest naturlige måde. Vind og vejr kan ofte have en tendens til at bringe de gyldne toner frem i lyst hår helt naturligt, og det kan jeg skrue op og ned for med en French Balayage Pearls-glossing.

 

Hvad er fordelene ved en French Balayage frem for en almindelig hårfarvning? 

En stor fordel er, at behandlingen ikke giver udgroninger. Rigtig mange dropper hårfarve helt, fordi det forpligter dig til at gå til frisøren md et par måneders mellemrum for at få farvet bunden. Dét undgår du med en French Balayage. Her fader farven naturligt med håret, og derfor kan du vente længe med at få opfrisket din behandling – eller lade det vokse ud helt naturligt.

Du kan få behandlingen når som helst og hvor som helst, uanset hvilken farve hår du har. Fordi den fungerer som lipgloss, kan du både bruge den i lyst og mørkt hår og det, der er lige imellem. Hvis du ønsker at bevare din farve, kan du også få en glossing uden farve, som blot tilfører glans.

Sidst, men ikke mindst, er French Balayage den perfekte behandling til hår med historik, fordi farven lægger sig udenpå hårets skællag i modsætning til almindelig hårfarve, som penetrerer det. Når vand og vind, sol og frie radikaler sætter sig i håret, kan almindelig hårfarve have svært ved at give de ønskede resultater, men her er glossingen perfekt til at ’genstarte’ håret og få de rette toner frem i det.

Foto: Polina Vinogradova

Kira afslutter behandlingen ved at studse Victorias spidser, så håret fremstår helt salon-perfekt.

Hvad er dine bedste råd til alle dem, der overvejer at begynde med hårfarve?

Find den rigtige farve fra det rigtige brand. Det er her, din frisørs ekspertise kommer ind i billedet. Derfor er det også vigtigt, du går til en frisør, du stoler på.

Det gør mig så ærgerlig, hver gang jeg ser et hår, der ikke kommer til sin ret, fordi det er farvet forkert. Desværre kommer der alt for tit kunder hos mig, der har haft dårlige oplevelser med en frisør og er endt med en farve, som slet ikke klæder dem. Det er så trist, for det koster både tid, penge og en hel masse overvejelser.

 

Hvad er dine bedste tips til sundt og velplejet hår?

Lær at forstå dine produkter. Én ting er at have gode produkter; noget helt andet er at udløse deres potentiale. Det kan være både dyre, professionelle produkter, men også de budgetvenlige produkter fra supermarkedet. Et produkt er aldrig nogensinde bedre, end den der bruger det.

Her er det selvfølgelig også vigtigt, at du har de rigtige produkter til dit hår. En hylde med mange produkter er ikke dét værd, hvis de ikke gør noget godt for dit hår. Derfor er jeg også stor fortaler for, at man forhører sig hos sin frisør, inden man investerer i ny hårpleje. Hår er forskelligt, og produkter, der fungerer på TikTok, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Skær igennem al støjen, og find ud af, hvad du har behov for. Sådan får du det bedste ud af dine produkter – og af dit hår.

Foto: Polina Vinogradova

Victoria Quitzau bruger L'Oréal Professionnels Metal DX-serie trofast i badet. Serien er perfekt til farvet hår og generelt hår, som trænger til pleje og glans.

L'Oreal Professionnel French Balayage Pearls

Præcis som man kan få en ansigtsbehandling hos kosmetologen for mere glød i huden, kan du hos frisøren få en French Balayage for smuk glans i håret. Helt konkret er French Balayage en professionel farveteknik, hvor der bruges både permanente og semipermanente hårfarver. Den semi-permanente farve kommer i længderne for at skabe glans i håret, mens den permanente farve bruges i bunden for at dække grå hår og give spil til længderne.
Victoria Quitzau har fået en French Balayage i farvenuancen Pearls, men behandlingen kan laves til alle hårfarver i både kolde og varme farvetoner.
Vil du prøve en French Balayage i dit hår, kan du finde en frisørsalon nær dig på linket lige her.