Hår

Her er de bedste tricks til langt og tykt hår

- 14/03/2023

Produkter med fokus på at genopbygge håret, massage til hovedbunden og varmebeskyttelse – det er blot et par af de tips, der styrker dit hår. Her er alle de tricks, du kan bruge til at få dit hår til at vokse hurtigere og se tykkere ud.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

1. Extensions til tyndt hår

Vil du gerne have tykt og langt hår hurtigt, er hårextensions en god mulighed. Det får du bedst lavet hos frisøren, hvis dine extensions skal være permanent. Ved den metode fæstnes enkelte hårstrå til dit naturlige hår, ved at frisøren varmer hårextensions op og på den måde limer dem fast til håret. Det varer op til tre måneder.

2. Produkter, der giver tykkere hår hurtigt

Nioxin er blevet et meget populært mærke, der fokuserer på at tykne håret og behandle hårtab. Deres Scalp Renew Dermabrasion Treatment fungerer som en maske til hovedbunden. Den eksfolierer hovedbunden og fremskynder cellefornyelsen. Resultatet er tykkere og sundere hår, der bliver, hvor det skal være i længere tid.

Nioxin Scalp Renew Dermabrasion Treatment

Køb Nioxin Scalp Renew Dermabrasion Treatment her.

3. Shampoo og balsam til tykkere hår

Næste gang du er hos frisøren, kan du bede om en Olaplex-behandling. Olaplex er en hårbehandling, der trænger ind i hårstrået og hjælper med at reparere det indefra. Olaplex kan udføres i en frisørsalon i forbindelse med farvning eller som en separat behandling.

Olaplex produkter virker for at styrke og reparere håret, og som supplement til behandlingen kan du bruge mærkets hårkur derhjemme for at få resultaterne til at holde længere, eller som det eneste produkt, hvis du ikke ønsker at få behandlingen lavet hos frisøren.

Olaplex Hero Kit

Køb Olaplex Hero Kit her.

4. Brug hårkur til at styrke håret

Giv dit hår en god portion fugt et par gange om ugen med en god hårkur. Det er perfekt til dig, der dagligt udsætter dit hår for meget varme. En god hårkur plejer de spaltede spidser og giver sundere hår. Og så er den god til at holde dit hår smukt, mens du lader det vokse ud.

Hårkur til tyndt og porøst hår: Chroma Absolu Masque Chroma Filler – Kérastase

Kérastases nye Chroma Absolu Masque Chroma Filler er en hårmaske, hvis opgave er at fugte og styrke tyndt, beskadiget og porøst hår. Hårkuren indeholder aminosyrer og centella asiatica, også kaldet cica, som er med til at styrke hårstråene, give ordentlig fugt og maksimere glans.

Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler

Køb Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler her.

5. Massér hovedbunden

Når du masserer hovedbunden, øger du blodtilførslen og stimulerer hårsækkene, hvilket medvirker til, at håret vokser hurtigere og til sidst bliver tykkere. Du opnår et smukt resultat, hvis du forkæler dig selv med en hårmassage, mens du har en hårkur i. I dag findes der mange forskellige typer hovedbundsbørster, men en af de bedste er Purely Professionals Scalp Brush, som både eksfolierer og stimulerer hovedbunden.

Purely Professional Scalp Brush

Køb Purely Professional Scalp Brush her.

6. Spis godt, og få de rigtige vitaminer

Skønhed kommer indefra, og den rigtige kost kan bidrage til at give dig smukt, langt hår. Sørg for at få masser af C-vitamin, fordi det bidrager til – ja, du gættede det – bedre blodcirkulation, også i hovedbunden. Fødevarer, der indeholder meget C-vitamin, er for eksempel appelsiner, peberfrugter og broccoli.

Hårvitaminer til vedligeholdelse af håret: Hairlust Hair Formula Gummies for Women

Hairlust Hair Formula Gummies for Women er et hårvitamin, der blandt andet har et højt indhold af biotin, som bidrager til vedligeholdelse af normalt hår. Og så er det jo ikke et minus, at de smager sødt som vingummi, men hverken indeholder gelatine, gluten eller laktose. Den anbefalede daglige dosis til voksne på tre gummies bør ikke overskrides.

Hairlust Hair Gummies

Køb Hairlust Hair Formula Gummies for Women her.

7. Brug varmebeskyttelse for stærkere hår

Intet slider dit hår så meget som varme. Bruger du krøllejern, glattejern og føntørrer uden varmebeskyttelse, skader du med stor sandsynlighed håret. Brug derfor rigeligt med varmebeskyttelse, hver gang du udsætter dit hår for varme.

Varmebeskyttelse: Björn Axén Heat Styling Protection

Heat Styling Protection fra Björn Axén er en suveræn varmebeskyttelse, der ikke mærkes i håret. Varmebeskyttelsen spreder sig som en let sky og giver en flot glans. Den indeholder blandt andet plantebaseret (vegansk) keratin, algeekstrakt og panthenol, passer til alle hårtyper og beskytter op til 220 grader.

Heat Styling Protection – Björn Axén

Køb Björn Axén Heat Styling Protection her.

8. Få klippet dit hår regelmæssigt

For at dit hår forbliver sundt og føles godt i fremtiden, er det vigtigt med regelmæssige besøg hos frisøren. Det optimale vil være at tage til frisøren omkring hver ottende uge. Hellere et lidt kortere sundt hår end et langt slidt hår.

9. Sov på silkepudebetræk

Silkepudebetræk er suveræne, hvis du vil slide mindre på dit hår og pleje det for at få tykke og lange lokker.

Silkepudebetræk: Lenoites Mulberry Silk Pudebetræk

Mulberry Silk Pudebetræk fra Lenoites hjælper med at holde hud og hår fugtet og holder også håret fra at filtre om natten.

Mulberry Silk Pudebetræk – Lenoites

køb Lenoites Mulberry Silk Pudebetræk her.

10. Brug silke-scrunchies

Silke-scrunchies forhindrer kruset hår og slider mindre på håret end almindelige hårbånd. Bruger du silke-scrunchies, når du sætter håret op, kan du undgå unødigt slid. Og så er de rigtig fine.

Silke-scrunchies H&M

Læs mere om silke-scrunchies her.

Hvordan får jeg tyndt hår til at se tykkere ud?

Fint, tyndt (altså: typisk skandinavisk) hår er meget anderledes end tyndt og svækket hår. Det er hårets omkreds, der er forskellen på et tyndt og et tykt hår. Hvis du gerne hurtigt vil tykne det tynde hår, er tricket at tilføje volumen, der kan skabe følelsen af ​​fyldigere hår. Der er nogle ting, du selv kan gøre:

  • Vask dit hår to gange, når du går i bad. Hvert hårstrå har en hårsæk med tilhørende hårfedt, og derfor bliver det mere synligt i tyndt hår. Vask dit hår to gange for at fjerne det meste af olien fra hovedbunden.
  • Brug sulfatfrie produkter til at reducere slid på tyndt, og dermed mere følsomt, hår.
  • Klip en frisure, der giver mere volumen til tyndt hår.
Her er de bedste tricks til at få langt og tykt hår

Hvordan får man langt hår?

En rigtig god start, hvis du gerne vil have langt hår, er at følge de ovenstående trin. Ved at pleje dit hår med den rigtige shampoo og balsam, den rigtige kost og et silkepudebetræk kan du hjælpe dit hår med at vokse sig langt og smukt – eller rettere, med ikke at fælde.

Læs ogå

Guide: Sådan beskytter du din sensitive hud

Læs ogå

Bedst i test: Den store guide til bølgejern

Læs ogå

Årets bedste volume shampoo: Her er favoritterne, som giver volumen til håret

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.se.