Hår

Frisøren: Derfor skal du prioritere at tørre håret efter hårvask

- 22/02/2023

Der er en helt særlig grund til, at det er en god ide at prioritere at tænde hårtørreren, efter du har vasket hår. Frisøren guider.

Lader du af og til hårtørreren ligge på hylden, efter du har vasket hår?

Det er du ikke alene om, men faktisk er der en helt særlig grund til, at det være en rigtig god ide at finde den frem og bruge den. Hver gang. 

Ifølge Cim Mahony, der er stjernefrisør og indehaver af Studio Cim Mahony, handler hårtørring nemlig ikke kun om styling af håret. 

”Hårtørreren har jo været meget skældt ud og er beskyldt for at udtørre håret. Det kan den også, men det er kosmetisk. Der er også en sundhedsfaktor, som spiller ind. Går du rundt med vådt hår for længe, så har hovedbunden meget større sandsynlighed for at udvikle svamp, fordi der er fugtigt, og fugten ikke kan slippe væk. Det er meget intens varme, der tørrer håret ud. Så lad være med at skrue helt op for varmen på føntørreren, og hold den et godt stykke fra hovedet,” forklarer han.

Og hvad der så er den mest optimale måde at tørre håret på, har Cim Mahony også opskriften på: 

 

”Lavpraktisk er det sådan, at når man kommer ud af badet og har vådt hår, så er det vigtigt at bruge et håndklæde, som ikke er for hårdt. Et mikrofiberhåndklæde er at foretrække. Håret er 80 procent mere porøst, når det er vådt, så du har ikke lyst til at trække i håret med et håndklæde, der giver for meget modstand.

Når du har presset så meget vand ud som muligt, så simulerer man en lufttørring ved at bruge sin føntørrer uden et næb på, så det har så bred en luftspredning som muligt. Sørg for at føntørreren er i konstant bevægelse. Hvis du holder den stille, udvikler du en direkte varmestråle, og det beskadiger håret,” slutter han. 

Læs ogå

Frisøren guider: Holder frisuren ikke? Så begår du sikkert denne fejl