Hår

Den korte page hitter: Her er alle stjernerne, der har klippet håret helt kort i 2023

- 20/02/2023

Fra Zendaya til Hailey Bieber og Elsa Hosk er der flere gode grunde til at overveje at lade de lange lokker falde til fordel for en kort page, hvis du vil være med på hårmoden i år.

Stjernerne synes at tage devisen ”nyt år, nyt hår” ekstra bogstaveligt i år.

Knap var vi sprunget ind i 2023, førend den ene kendis efter den anden debuterede nye frisurer; fra Bella Hadids komplette Marilyn Monroe-transformation til Hailey Biebers ’bob’.

Og det lader altså til, at den korte frisure bliver den, der kommer til at dominere dette år. I hvert fald har flere celebre hoveder ladet de lange lokker falde til fordel for klædelige, korte pager.

Året startede vildt ud, da Bella Hadid ringede året ind med en kort, krøllet og platinblond page; på ingen måder ulig salig Marilyn Monroes ikoniske frisure fra 1953.

Dernæst meldte beauty-influenceren over dem alle, nemlig Hailey Bieber, der har beriget vores verden med alt fra ’glazed donut nails’ til ‘glazed donut skin’ i 2022, sig på banen med en ny, kort frisure, som hun afslørede på Instagram med den drilske caption ”oops” efterfulgt af emojis i form af en kniv, en kok og en pige, der får klippet hår.

Og selvom der ikke er noget ’glazed donut’ (der jo har for vane at gå viralt med Bieber som afsender) over den nye frisure, så spår vi bestemt, at hendes nye hår fremprovokerer en page-tsunami i år.

Siden fulgte Zendaya trop med en blød, bølget kort page i sit karamelfarvede hår. Og det klæder hende i den grad.

Også Victoria’s Secret-modellen Emily Ratajkowski har kastet sig ud i den korte hårtrend, dog i en mere vovet og dyster version end hendes medsøstre.

Hun har nemlig – måske – ladet sig inspirere af Uma Thurman i rollen som Mia Wallace kultfilmen ’Pulp Fiction’ fra 1994, og har ladet sine lange, ravnesorte lokker klippe i en ultrakort pandehårspage med en anelse upoleret fald. Modigt, men smart, Emrata.

Og nu har endnu en engel fra Victoria’s hemmelige haller meldt sig som tilhænger af page-trenden. I hvert fald kunne den svenske model Elsa Hosk over i midten af februar afsløre sin nye ’do’ på sin Instagram-profil.

Men modellerne er ikke alene om at elske den korte frisure.

Jenna Ortega, hvis stjernestatus gik fra 0 til 100 på rekordtid efter hun spillede hovedrollen i Netflix-serien ’Wednesday’, har lagt det dystre, lange sorte hår, der hører Adams-familien til, og i stedet sprunget ud i en 90’er/00’er-inspireret maghonifarvet page, der smager lidt af den legendariske frisure ’The Rachel’, som lagde frisører verden over ned fra år 1995 og frem mod årtusindeskiftet. 

Læs ogå

Hailey Bieber har fået ny, kort frisure – men det er som om, vi har set den før