Hår

Bedst i test: Her er årets bedste glattejern fra budget til luksus

- 23/12/2022

Glat håret, krøl det eller lav smukke bølger. Et glattejern er en sikker investering til dig, der gerne vil have muligheden for at kunne skabe et væld af forskellige looks. Men hvilket glattejern er bedst, og hvilket et passer til netop dit hår? Her er ELLEs store guide til glattejern.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Et glattejern er det perfekte varmeværktøj til at skabe lige længder eller elegante krøller. Der findes mange forskellige typer af glattejern i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Hvilket glattejern passer til netop dit hår? Det kan du finde svaret på i denne artikel, hvor vi guider til forskellige typer af glattejern, der passer netop dit behov.

Bedste glattejern – oversigt

Scroll ned i artiklen for at læse mere om produkterne.

  • Bedste ledningsfri glattejern

Corrale – Dyson

  • Bedste glattejern

Platinum+ Styler – Ghd

  • Bedste glattejern for et glansfuldt resultat

Nourishing Styler – HH Simonsen

  • Bedste glattejern til tykt hår 

Steampod 3.0 – L’Oréal Professional

  • Bedste glattejern til det holdbare resultat

PROLuxe You Adaptive Straightener – Remington

  • Bedste glattejern til en lav pris

Super Smooth 235 – Babyliss

  • Bedste glattejern til det glatte og krøllede resultat

Straight & Curl Brilliance – Babyliss

Foto: Imaxtree

Hvordan krøller man hår med et glattejern?

At lave krøller med et glattejern er slet ikke så svært, som det ser ud til – tværtimod! Når du først har fået styr på teknikken med drejet i håndleddet, kommer de smukke krøller nærmest af sig selv. Husk, at dit hår skal være tørt, når du bruger dit glattejern – og det er både, når du glatter det og krøller det.

Trin for trin: krøl dit hår med et glattejern

1. Start med at dele håret op i sektioner for at sikre, at du får fat i alle små hårtotter. Påfør derefter varmebeskyttelse i hele håret. Det er vigtigt at huske, for varmebeskyttelse mindsker unødigt slid på håret.

2. Tag fat i en hårlok helt oppe mod skilningen, og fastgør håret mellem glattejernets plader. En mindre hårlok giver finere, kompakte krøller, mens en større hårlok giver større, mere luftige krøller. Husk på, at glattejernet glider lettere, når du krøller lokker, der ikke er alt for store.

3. Rotér glattejernet, mens du trækker det gennem håret. Drejer du glattejernet væk fra hovedet, vil krøllerne vende udad, væk fra hovedet, og hvis du roterer modsat, vil krøllerne bøje sig ind mod hovedet. Træk og drej helst glattejernet langsomt, så varmen og rotationen kan nå at skabe buerne i håret. Fortsæt med at dreje jernet langsomt om sig selv, indtil du når hårets spidser.

4. Lad krøllerne køle af, og hvis du ønsker et mere wavy look, kan du rede håret igennem med en bredtandet kam eller dine fingre. Brug ikke en børste, da det kan ødelægge den fine krøllestruktur, du netop har lavet.

Årets bedste glattejern – fra budget til luksus

Hvordan bruger man et glattejern?

Et glattejern er et helt fantastisk redskab at bruge til at style håret med, men der er et par huskeregler, der er gode at have med på vejen. Først og fremmest er det vigtigt at huske varmebeskyttelsen. De keramiske plader kan blive utroligt varme, og i længden kan det have en skadelig effekt på håret.

Juster herefter varmen på glattejernet. En for lav temperaturgiver for lille effekt, mens en for høj temperatur skaber for store skader på håret. Normalt hår klarer sig typisk fint ved 185 grader, men har du meget fint hår, skal du sandsynligvis justere temperaturen nedad; og hvis dit hår er meget kraftigt, kan det have brug for højere temperaturer. Prøv dig frem og se, hvad der virker for dig. Vær dog obs på, at jo højere varme, jo mere risiko er der for en skadelig effekt på håret.

Når du skal style håret med glattejern, kan det desuden være en god idé at inddele håret i sektioner, så du har styr på alle de vildfarne fimrehår. Når du arbejder med håret, er hovedreglen, at det er bedre at arbejde langsomt én gang end at arbejde hurtigt flere gange. Det betyder, at det altså er bedre at dvæle lidt med den genstridige frizz i stedet for at føre glattejernets plader igennem samme passage mange gange.

Hvilket glattejern er bedst?

Der findes rigtig mange glattejern på markedet. Nogle glattejern har keramiske plader, andre med titaniumbelægning på pladerne. Fælles for dem alle er, at de moderne glattejerne er skabt med udgangspunkt i den nyeste teknologi – og derfor er de alle utroligt effektive og gode at style med. Eksempelvis måler Platinum+ styleren fra GHD varmen i glattejernet op til 250 gange i sekundet, og Dysons Corrale glattejern har kobberplader, der former sig efter håret, hvilket reducerer slid på de skrøbelige hårstrå. Læs meget mere om de forskellige glattejern og deres særlige kendetegn herunder.

Årets bedste glattejern

Langt eller kort, tykt eller tyndt. Hår kommer i mange forskellige former, farver og strukturer, og i denne artikel har vi findet en lang række af glattejern til alle hårtyper. Hvilket glattejern er det rigtige for dig? Find det herunder.

Bedste trådløse glattejern, Corrale – Dyson

Dyson står bag nogle af hårverdenens mest innovative varmeværktøjer. Den seneste tilføjelse til deres sortiment af succesprodukter er glattejernet Corrale – og det er ingen undtagelse! Det trådløse glattejern, som har været under udvikling gennem 10 år, har fleksible plader, der former sig efter håret. Det har, ifølge producenten, en mere skånsom effekt. Faktisk kan glattejernet reducere slid på håret med op til 50 procent. Pladerne, som er lavet af kobber, er også med til at ’fange’ håret, hvilket gør glattejernet utroligt brugervenligt og fantastisk som en styler. Det har aldrig været nemmere og eller mere gnidningsfrit at glatte håret!

Med Dysons Corrale får håret en fantastisk glans, og frizz hører fortiden til. Og vigtigst af alt: Stylingen holder, lige indtil du skal vaske hår igen. Det er helt klart et glattejern i den højere prisklasse, men det er en investering, som bestemt er pengene værd, hvis du ofte bruger et glattejern til at style håret med.

Glattejernet kan bruges med eller uden ledning og har en batterilevetid på 30 minutter.

Find Dyson Corrale her

Dyson Corrale

Læs mere om Dyson Corrale her

Bedste glattejern: Platinum+ Styler – GHD

GHD har mange glattejern i sortiment, som alle giver rigtig gode resultater. Det bedste glattejern fra GHD er dog uden sammenligning Platinum+ styleren. Glattejernet har en fastsat varme til 185 grader, som måles 250 gange i sekundet. Styleren varmer op på få sekunder, og så har den indbyggede sensorer, der måler, hvor meget hår du glatter ad gangen, samt hvor hurtigt du trækker pladerne gennem håret. Disse info bruger glattejernet til at justere varmen, så du er sikret et jævnt, smukt resultat. Det lyder som raketvidenskab, men bare rolig; du behøver ikke være ingeniør for at betjene apparater. Tværtimod; det er ekstremt let at bruge.

Det brugervenlige glattejern glider let gennem håret og efterlader ingen ujævnheder. Håret føles glat og blødt efter brug, og det får en fin glans. Selv uregerligt hår, der let kruser og har tendens til at krølle op, er ikke et problem for Platinum+ styleren. De afrundede kanter på det flade jern gør det også perfekt til at lave krøller i håret.

Find GHD Platinum+ Styler her

Vil du se hele GHDs sortiment? Klik her for at gå til alle glattejern i serien

GHD Platinum+ Styler

Læs mere om GHD Platinum+ Styler her

Bedste glattejern til at krølle dit hår med: Straight & Curl Brilliance – Babyliss

Hvis du foretrækker at bruge dit glattejern til at krølle dit hår, er Straight & Curl Brilliance fra Babyliss et rigtig godt valg! Glattejernet er helt afrundet i kanterne, hvilket gør krøllerne kompakte, pæne og velafrundede. Pladerne er desuden lidt længere i det, hvilket gør det nemmere og hurtigere at glatte og krølle håret. Glattejernet har fem varmeindstillinger, det bliver hurtigt varmt og mindsker krus fantastisk godt.

Du kan læse flere anmeldelser af Babyliss’ prisvenlige Straight & Curl Brilliance glattejern her.

Find Babyliss Straight & Curl Brilliance her

Babyliss Straight & Curl

Læs mere om Babyliss Straight & Curl Brilliance her

Bedste glattejern for et skinnende resultat: Nourishing Styler – HH Simonsen

Hvis du har kedeligt, tørt og kruset hår, er Nourishing Styler glattejern fra HH Simonsen ideelt til dig! Glattejernet kan indstilles til 150-220 grader og har en lille speciel tank, hvor du kan genopfylde med ‘Keratin Boost’. Det keratin, du fylder på glattejernet, dampes ud mellem pladerne, og resultatet er et utroligt glansfuldt og fint hår. Desuden hjælper glattejernet med at reducere krus, ligesom hårspidserne ser ud, som var de nyklippede. En ekstra bonus er, at glattejernet har en lang ledning, hvilket er et must, hvis du har et badeværelse uden stikkontakt!

Find HH Simonsen – Nourishing Styler her

HH Simonsen - Nourishing Styler

Læs mere om HH Simonsen – Nourishing Styler her

Bedste glattejern til kruset og tykt hår: Steampod 3.0 – L’Oréal Professionel

Steampod 3.0 er det smarte glattejern fra L’Oréal Professionnel, der gør selv uregerligt hår fladt! Glattejernet er velegnet til alle hårtyper, og selv tykt hår, som ellers kan være svært at style, må lægge sig fladt ned for det effektive glattejern. I modsætning til sin forgænger har glattejernet en indbygget vandtank i håndtaget, hvilket gør apparatet mere brugervenligt. Glattejernet er lidt større at holde, men til gengæld giver det utroligt fantastiske resultater, når du lige har lært at få fat i det. Håret flades let som ingenting – og forbliver sådan i dagevis. Tip: Fjern den kam, der er fastgjort til glattejernet. Det gør det lettere for glattejernet at glide gennem håret.

Find L’Oréal Professionel Steampod 3.0 her

Steampod 3.0 - L'Oréal Professionel

Læs mere om L’Oréal Professionel Steampod 3.0 her

Bedste glattejern til det holdbare resultat: S9880 PROluxe You Adaptive Straightener – Remington

S9880 PROluxe You Adaptive Glattejern er et intelligent glattejern, der konstant måler temperaturen i dit hår. Glattejernet har bevægelige plader, der smyger sig om håret, hvilket reducerer risikoen for, at pladerne sætter sig fast i håret eller efterlader knækkede hårstrå. Glattejernet varmes hurtigt op, og de keramiske plader glider let gennem håret. De afrundede kanter gør det også nemt at krølle håret – men her skal du have lidt tålmodighed. Pladerne er lidt smallere, så det tager lidt længere tid, særligt hvis du har tykt hår.

Find Remington S9880 PROluxe You Adaptive Straightener her

S9880 PROluxe You Adaptive Straightener - Remington

Læs mere om Remington S9880 PROluxe You Adaptive Straightener her

Bedste glattejern til budgetpris: Super Smooth Tourmaline

Super Smooth 235 Tourmaline er et glattejern med seks varmeindstillinger og en maksimal temperatur på 235 grader. Glattejernet varmes op på mindre end 30 sekunder og har plader, der glider let gennem håret. Glattejernet er let at bruge til at glatte håret, men det er også fremragende til at krølle hår. Designet er helt afrundet i kanterne og kan nemt forme pæne krøller. Det flade hoved er også perfekt, hvis du vil sætte krøllerne på plads.

Find Super Smooth Tourmaline her

Super Smooth Tourmaline Babyliss

Find Super Smooth Tourmaline her

Læs ogå

Sådan slipper du af med flyvende og kruset hår: Her er mirakelproduktet, som alle skal prøve

Læs ogå

Bedst i test: Årets bedste hårtørrer 2023

Artiklen er oprindelig udgivet på ELLE.se.