Skønhed

Gode makeuptips fra The Body Shops internationale makeupartist

- 12/05/2009

Makeupartist Karim Sattar har arbejdet i mere end ti år for The Body Shop, og han mere end brænder for konceptet og makeuppen. Her kommer han med superbrugbare tips til din makeup og sin personlige Top 3 for Body Shop-produkter:

Makeupartist Karim Sattars The Body Shop Top 3

Skønhedstips fra bodyshop
1. ‘Shimmer Cubes’, The Body Shop, 185 kr.
Fantastisk multifunktionelle øjenskygger. Brug dem tørre som normal øjenskygge, eller gør din pensel våd, og få en kraftigere og endnu mere holdbar effekt. Det bliver ikke meget nemmere, og de kan bruges både til øjnene og kinderne.

Skønhedstips fra bodyshop
2. ‘Shimmer Waves’, The Body Shop, 185 kr.
Supersmuk og uundværlig gennem foråret og sommeren. Kreerer det flotteste highlight på kindbenene og er faktisk også meget flot som øjenskygge.

Skønhedstips fra bodyshop

3. ‘Vitamin Facial Oil’, The Body Shop, 130 kr.
En stjerne i flere retninger. Har en skøn, helende effekt, da den indeholder hvedekimolie, som er rig på E-vitamin. Derudover er den virkelig god under din foundation, og får den til at holde længere og se frisk ud. Et godt råd er dog, hvis du har tendens til fedtet hud, at lægge lidt pudder under foundationen først. Det tager lige det ‘værste’ shine.

Makeupartist Karim Sattars toptips

Bryn
Der er masser af fokus på øjenbryn her til foråret, så det er på tide at få styr på dem. De må endelig ikke være for tynde, og har du brug for at fylde dem ud eller definere dem, så er det en god idé at bruge pudder. Det er langt det mest naturlige og holder også lidt bedre.
Den fremgangsmåde, som Karim Satar anbefaler, er at rede brynene nedad og farve brynet ind fra det højeste punkt. Når du har tegnet formen, red så brynene opad igen, og brug evt. en klar øjenbrynsgelé til at holde brynet på plads.

Kinder
Alt efter hvilket humør du er i, kan du vælge at lægge din rouge på forskellige måder. En rigtig fin måde er med meget bløde strøg at begynde i den ydre øjenkrog og forsigtigt bevæge dig ned langs kindbenet til kinden. På den måde er det mere integreret farve end en decideret rouge.

Karim Satars bedste råd mht. rouge er, at det er meget event-afhængigt, om man skal lave søde, sexede æblekinder eller den mere markante 1980’er-rouge, så følg dit humør, og se, hvad invitationen byder op til.

Øjne
Ifølge Karim Satar dikterer trenden, at man kan både blæse og have mel i munden dette forår. Det betyder, at der godt må være fokus på både øjenmakeuppen og læberne.
“Det skal være sjovt, og jeg gider ikke mere høre på udtryk som altid, aldrig, rigtigt og forkert,” siger Satar, som opfordrer til at komme smukke kontrastfarver på øjnene.

Blå: Har du blå øjne, så ty til farver som orange, gul og varm beige. Det lyder måske lidt farligt, men det er virkelig farver, der vil få din egen øjenfarve frem.

Grønne: Har du grønne øjne, anbefaler han de rødpigmenterede farver såsom bronze og varm brun, men også gerne lilla.

Brune: “Dem med brune øje kan næsten bruge alt,” siger han, men påpeger at han foretrækker blågrønne og lilla nuancer.