Mode

Skal mænd gå i høje hæle? Se hvilke kendte mænd, der har taget tendensen til sig

- 25/04/2017

Kanye, Justen Bieber og Harry Styles er alle set i høje hæle. Læs med her og få indblik i hvilke modige kendte mænd, der har taget tendensen til sig.

Mænd i høje hæle er blevet et omdiskuteret modefænomen. Og den første tanke man får, når man hører om de nye tendens til mænd er nok, at det må være en spøg. 

I påsken blev der delt et billede på de sociale medier af West-familien dressed up til en aften i byen. Normalt er det selvfølgelig Kim, der trækker størstedelen af den sociale trafik, men denne gang var det Kanye, der stjal al opmærksomheden. Kanye havde nemlig iført sig et par brune ruskinds støvler – med hæl!

I kølvandet på nyheden, blev der debatteret flittigt på de sociale medier. Havde Kanye skiftet sine Yeezys ud med Kims stiletter, eller ønskede stjernen bare at tilføje et ekstra centimeter til sin højde? Det er dog ikke første gang, at West er set i høje hæle. Under Fashion Week i 2015 overraskede han alle, da han havde iført sig et par støvletter i sort fløjl.

Men selvom en høj hæl kan skabe diskussion i vores nutids-modebillede, så er det en tendens, der går langt tilbage i modehistorien. I 1600-tallet banede kongelige og adelsmænd nemlig vejen for den utraditionelle tendens.

Læs også: Se penthouselejligheden hvor Kim Kardashian og Kanye West bor i New York

Tendensen opstod, da ryttere manglede praktisk fodtøj, når de red. Der blev derfor special designet en støvle med en højere hæl, så de bedre kunne holde fast i stigbøjlen. Det endte med, at adelsmænd og aristokrater adopterede tendensen, og det blev et symbol på rigdom. Jo højere hælen var, jo mere velhavende var personen, der bar støvlen.

Trenden døde hen i slutningen af det 18. århundrede, men blev genoplevet århundrede senere i David Bowies glamrock-æra og ikke at forglemme Princes farvestrålende funky boots. Og man må sige, at de havde fat i noget, eftersom kendte mænd som Justin Bieber, Kanye West og Harry Styles alle er spottet i sko med hæl på det seneste. 

Så noget tyder på, at den gamle trend er retur i modebilledet? 

Se med i galleriet, hvor du kan se nogle af de mænd, der har valgt at tage hæl-trenden indenfor fodtøj til sig…