Shopping

Husker du Carries ikoniske Pariser-strik? Nu kan du få den på udsalg

- 23/01/2023

Hvis du skal til Paris og vil gå Carrie i bedene, så har du her chancen for at leve drømmen ud til fulde.

I næstsidste afsnit af ’Sex and the City’ ser vi hvordan, Carrie pakker sit New Yorker-liv sammen til fordel for at forfølge en urealistisk fantasi som Alexandr Petrowskis plus one i Paris.

Samtidig hører vi hende sige sætningen: ”Nogle outfits venter et helt liv på at blive taget i brug et helt specielt sted.”

 

Outfittet hun refererer til, er et to-delt striksæt med nederdel og kjole i sort-hvide striber og med en stort, strikket roset over brystet fra Sonia Rykiel.

For selvfølgelig er Carries illusion af Paris (lidt ligesom ’Emily in Paris’) fuld af klicheer som Bretton-striber, store skørter, bereter, der virker overdrevne og amerikanske, blandt persiennernes underspillede hverdagsæstetik.

Foto: Abaca/Ritzau Scanpix

Ikke desto mindre er Carries Rykiel-outfit blevet synonym med hvad ”An American Girl in Paris” har på, og har, som så mange andre looks fra serien, skrevet sig ind i modehistorien og imprintet sig på vores nethinde, at vi ikke kan undgå at opleve en smule nostalgisk gensynsglæde, når vi ser noget, der ligner.

Og netop det var tilfældet, da vi i weekenden kunne scrolle over den danske influencer, Pernille Rosenkildes, profil, hvor hun er iført en strik fra Sonia Rykiel, der er stort set identisk med Carries 19 år ældre original.

Det viser sig nemlig, at Sonia Rykiel har genskabt succesen og sat strikken i produktion igen – og hvad bedre er (hvis altså du er til falds for de franske fornemmelser), er at strikken tilmed er på udsalg netop nu.

1
Foto: PR

Strik, Sonia Rykiel, nedsat til 1.305 kr.

Så hvis du har en forestående tur til Paris i sigte og agter at gå Carrie stilmæssigt i bedende, ja, så er din mulighed altså kommet.

Læs ogå

Catwalken har talt: Denne ’Carrie’-kjole bliver festkjolen over dem alle i 2023