Annonce

Her er samarbejdet vi ikke havde set komme – men som vi virkelig gerne vil have fingrene i!

- 18/11/2021

En modedesigner… og et bilbrand? Den havde vi ikke set komme. Ikke desto mindre er der et nyt designsamarbejde i byen, og resultatet er en stilfuld taske i vegansk læder, der er perfekt til urbane citybreaks og weekendture. Læs, hvem partnerne bag er, her.

Prøv at forestille dig det: Du har udsigt til en lækker weekend getaway med en, du holder af. Måske I skal på spaophold, på en mini-roadtrip til en nært beliggende europæisk storby eller i sommerhus. Alt er forberedt; fra de fine outfits, til ruten I skal køre. Men så skal du til at pakke, og du mangler ’tasken’, der passer til netop sådan en type tur. Ikke en stor kuffert, ikke en lille håndtaske, ikke en uelegant sportstaske… Noget praktisk og pænt.

Det problem har den New York-baserede designer, 3.1 Phillip Lim, i samarbejde med Volvo Cars nu løst, og de to parter lancerer i samarbejde en weekendtaske. Den balancerer chikt mellem den praktiske behovsudfyldelse, en weekendtaske skal mestre, samtidig med at udstråle elegant og moderne skandinavisk design med et bæredygtigt afsæt.

Foto: PR

Tasken, der er unisex, er inspireret af klassisk skandinavisk design, hvor æstetik og funktion forenes. Den har et sort rum, og små skjulte rumomdelere inden i samt en overraskelse i form af en pouch. Den er lavet af vegansk læder, der er blandt andet er fremstillet af genanvendte PET flasker, genanvendte korkpropper fra vinindustrien og organiske materialer fra bæredygtige skovbrug i Sverige og Finland. Det veganske lædermateriale fremstilles til interiøret i Volvos biler. Volvo har et mål om, at alle deres biler i 2030 skal være elektriske og 100% læderfri – det vil sige, at de udelukkende udbydes med interiør i vegansk læder.

Volvos innovative tilgang til tekstiler med et mere klimavenligt og dyrevelfærdsorienteret afsæt end de konventionelle, deler 3.1 Phillip Lim. Modehuset er kendt for at skubbe til grænserne for, hvad der er muligt inden for alternativ materialeproduktion, og skaber luksuriøse styles, der er syet af alge-baseret tekstil eller økologiske alternativer.

Volvos forpligtigelse til at agere bæredygtigt, og de fremsynede materialer, de investerer i, er i overensstemmelse med vores værdier, der bunder i at identificere ansvarlige materialer til vores fremtidige design. Vi er spændte på at udforske disse nye materialer og vise verden, at bæredygtighed ikke er ensbetydende med et kompromis af luksus,” siger Phillip Lim, medstifter af 3.1 Phillip Lim.

Foto: PR

Designsamarbejdet mellem Volvo Cars og 3.1 Phillip Lim kommer som led af en større lancering fra Volvo, hvor den svenske billproducent ikke blot præsenterer deres øgede fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd, som særligt udtrykkes i overgangen til udelukkende at anvende vegansk læder i alle Volvos elektriske modeller. Volvo Cars præsenterer ved samme lejlighed deres første fuld-elektriske model, C40 Recharge, der naturligvis også er læderfri.

Læs mere om den nye Volvo C40 Recharge her.

Ser vi den perfekte kombination af bæredygtig getaway-bil og -taske i kombinationen af den smukke Volvo C40 Recharge og 3.1 Phillip Lim x Volvo tasken her? Det er en tur vi gerne vil på!

Weekendtasken fra 3.1 Phillip Lim x Volvo Cars kommer i farverne Dawn, en grå nuance, og sort – begge i Volvos innovative veganske læder. Tasken er foret med certificeret japansk bomuld og måler 34 x 42 x 16 cm. Tasken er en limited edition.

Foto: PR

Psst…! Hold øje med ELLEs julekalender på Instagram i december måned, hvor en af lågerne, uden vi afslører for meget, er 3.1 Phillip Lim tasken, som du kan vinde. Følg med i julekalenderen her.

VOLVO CARS

Volvo Cars er blandt verdens førende bilproducenter med en ansvarlig og bæredygtig vision.
I efteråret 2021 lancerer Volvo Cars den første fuldelektriske model, Volvo C40 Recharge, der ikke blot kører på el, men også er 100% læderfri.
Volvo Cars har et mål om at 25% af alle Volvo-biler i 2025 skal bestå af genanvendte eller bio-baserede materialer. I 2030 er Volvos mål kun at producere elektriske biler og i 2040 vil bilproducenten være klimaneutrale og have en komplet cirkulær forretningsmodel.
Volvo Cars er desuden den første bilproducent der undersøger mulighederne inden for produktion i fossilfrit stål i samarbejde med SSAB.