Shopping

Gallakjoler: Find din favorit

- 06/05/2013

ELLE har samlet 10 smukke gallakjoler, som vil gøre dig til ballets dronning

Skal du til gallafest eller sommerbal? Hvem vil ikke gerne udleve sin indre prinsessedrøm? Men hvilken kjole skal du vælge? Det kan være en kæmpe udfordring at finde sin drømmekjole, for gallakjoler fås i et utal af varianter.

Til årets Oscar-uddeling var Hollywood-stjernernes favorit gallakjoler hvide, stropløse eller dækket med bling. Og det er siden blev årets helt store tendenser indenfor gallakjoler. Men selvom Hollywood er vilde med de trends, er det ikke sikkert, det er dem, du skal rette dig efter, når du går på jagt efter de rigtige gallakjoler.

Se årets top ti Oscar gallakjoler

Det er vigtigt, at du finder gallakjoler, som fremhæver dine fortrin på bedste vis. Det er din mulighed for at være glamourøs på Old Hollywood-måden. Heldigvis findes der tre gode råd til, hvordan man finder de smukkeste gallakjoler – og vælger den helt rigtige!

Sådan finder du de perfekte gallakjoler til din krop

Den rigtige farve
Se på gallakjoler i en farve, som du ved klæder dig. Med gallakjoler handler det knap så meget om at være med på sæsonens helt store farvertrends, men om at satse på det, der virker. Har du lys hud og mørkt hår, er gallakjoler i en varm farve, som bordeaux eller fuschia, et sikkert valg. Mens isblå (og pasteller i det hele taget) typisk klæder lyshårede. Har du smuk sommerkulør og mørkt hår, er du en af de heldige, som kan bære sæsonens skønne gule gallakjoler.

Vær opmærksom på din kropstype
Er du en atletisk kropstype, kan du med fordel vælge asymmetriske gallakjoler eller gallakjoler, som poser foroven og går lige ned forneden. Er du derimod mere pæreformet skal du holde dig væk fra de stropløse gallakjoler og i stedet vælge en kjole med lidt bredere skuldre, så du får skabt balance mellem din hoftevidde og din skuldervidde. Og har du en timeglasfigur, vil det især klæde din krop med gallakjoler, som fremhæver din smalle talje. En god huskeregel er, at man skal prøve at efterligne en timeglasfigur. Det vil sige, at gallakjoler skal få over- og underkrop til at være i balance.

Alt med måde
Vælg, om du vil vise barm, ben eller ryg. Blot aldrig det hele, så det bliver for meget. Gallakjoler skal helst være sexede på den underspillede måde. Det er hot!

Gallakjoler behøver ikke koste en formue. Se Helen Hunts Oscar-kjole fra H&M

ELLE har samlet 10 smukke gallakjoler i galleriet nedenfor. Så uanset om du er til den stropløse med sten fra By Malene Birger, den skønne lime-farvede med stort skørt fra Designers Remix eller den hvide, klassiske fra Notte by Marchesa, er der smukke gallakjoler til dig.