Mode

Se Burberrys julefilm ”Tales of Thomas Burberry” med Sienna Miller og oplev historien

- 03/11/2016

Burberrys nye julefilm ”Tales of Tomas Burberry” har det hele og med et stjernecast af skuespillere, fortæller den en bid af modehistorien. Det er Academy Award vindende instruktør Asif Kapadia, der står bag filmen, og hypen fuldendes med Sienna Miller i rollen som Burberrys grundlægger, Thomas Burberrys, første forelskelse.

Burberrys chefdesigner Christopher Bailey tog d. 1. november hul på julefortællingerne med filmen “Tales of Thomas Burberry”, der på ægte Hollywood-manér fortæller historien om det engelske modehus. Irske Domhnall Gleeson spiller rollen som Burberrys grundlægger, Thomas Burberry, og filmen præsenteres i anledning af modehusets 160-års jubilæum.

“Tales of Thomas Burberry” udspiller sig omkring Burberrys projektor Ernest Shackletons polarekspedition i 1914, og det er skuespiller Dominique West, der spiller denne rolle. Derudover kan Sienna Miller opleves i den fiktive rolle som Thomas Burberrys første kærlighed og mor til hans barn, mens Lily James, som den fiktive karakter Betty Dawson, har rollen som pilot og Mr. Burberrys anden store kærlighed.

Læs også: Christopher Bailey: “Derfor dropper Burberry det traditionelle modeshow”

Historien om modehuset Burberry er på godt og ondt historien om det 20. århundrede. Det var nemlig Thomas Burberry som, da første verdenskrig brød ud, fik til opgave at designe de engelske soldaters overtøj til brug i de berygtede og dødsensfarlige skyttegrave. Heraf fik ”trenchcoaten” sit navn. ”Trench” betyder nemlig ”skyttegrav”.

Thomas Burberry grundlagde sit skrædderi i 1856, og den unge Burberry havde sans for forretning og at markedsføre sit tøj. Han klædte tidens prominente gentlemen Lord Kitchener og Lord Baden-Powell på, og i løbet af det 20. århundrede voksede Burberry til at blive et af engelsk modes mest betydningsfulde huse genkendeligt på det ikoniske Burberry-tern og den altid stilfulde trenchcoat.    

Se også: Her er 7 af de mest ikoniske, amerikanske modefotografer 

Det er netop med respekt for Burberrys kulturhistorie, at Christopher Bailey lancerer julefilmen, og til Vogue fortæller han:  

”Vi ville gerne fortælle den fulde historie om Thomas Burberry, som var en innovativ person, en pioner og en opfinder. Filmen er et flygtigt glimt af hans ekstraordinære liv, der trækker tråde til det 20. århundredes historie i alt sin turbolens og op-og-ned ture.”   

Se den flotte film instrueret af Academy Award vindende Asif Kapadia herunder: