Mode

Rihanna hylder kendt modepersonlighed til Super Bowl med helt særligt look

- 13/02/2023

Rihannas røde Super Bowl-look bød på et helt særligt øjeblik, der med det samme gav genlyd i modeland.

Da Rihanna indtog den massive scene til årets Super Bowl Halftime Show, var det iført et komplet rødt-i-rødt look, der fremviste den nye babybule, som stjernen brugte begivenheden til at afsløre.

Men Fenty Beauty-skaberens annoncering var ikke det eneste bemærkelsesværdige ved showet.

For det røde look var et helt særligt ensemble.

Stjernen bar et skræddersyet jumpsuit fra Loewe, der også havde skabt en læder-BH i et stykke til looket, der næsten lignede en metalplade.

Det hele var skabt af chefdesigner J. W. Anderson med inspiration fra klassisk flyudstyr, der blandt andet kommer til syne med de mange løsthængende stropper.

Foto: PR

Og da stjernen ramte finalen af sit show, var det på den svævende scene, at et helt særlig modeøjeblik udspillede sig.

Her skiftede hun sin korte puffer-jakke ud med en massiv, oversize puffer-frakke. Begge specielt designet af Alaïas chefdesigner Pieter Mulier til anledningen. 

Og den røde frakke ledte med samme tankerne hen på en specifik og betydningsfuld person i den internationale modebranche. 

Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Nemlig den nu afdøde modejournalist André Leon Talley.

André Leon Talleyder var kendt for sin skarpe pen, som han blandt andet som journalist for Vogue gennem mange år, men også for sin kæmpemæssige samling af ekstravagante kapper og rober.

Og jakken som Rihanna bar til showet lignende på mange måder en nyfortolkning af den kendte journalists ikoniske, røde Norma Kamali-frakke, som han bar ved flere lejligheder.

Selvom det er usikkert, om Loewes version af jakken er direkte inspireret af André Leon Talley, der døde i en alder af 73 år i januar 2022, så bemærkede flere referencen og så den som en potentiel hyldest til den afdøde journalist.

Foto: Patrick Lewis/Shutterstock/Ritzau Scanpix

André Leon Talley med Barry Jenkins og Regina King.

Heriblandt Leon Talleys officielle Instagram-profil, der stadig er aktiv.

Her blev hyldesten bemærket med et opslag umiddelbart efter showet, hvor en bid af teksten fra Rihannas hitsang ‘Diamonds’ blev brugt til at anerkende stjernen og for hendes reference.

Så selvom Fenty-stjernens nyannoncerede graviditet stjal showet i mere end én forstand, så var den glade nyhed altså ikke det eneste, de mange millioner seere bemærkede ved det imponerede show. 

Vi har samlet nogle af de allerbedste reaktioner på nattens show herunder.

Læs ogå

Se billederne: Rihanna afslører, at hun er gravid igen på scenen til Super Bowl