Mode

Nørgaard nyfortolker den klassiske #101 T-shirt i limited edition

- 16/01/2017

Nørgaard #101 T-shirt er netop udkommet i 3 nye limited edition varianter – og med kunstneren Peter Shires nyfortolkning af de klassiske striber er der tryk på farverne.

”En leopard ændrer ikke sine pletter, men #101 T-shirten kan ændre sine striber”, lyder det fra Nørgaard om deres nye samarbejde med Los Angeles baseret kunstner Peter Shire. Jørgen og Mads Nørgaard har i samarbejde med magasinet Space Magazine, der kombinerer unikt interiør og design med gode historier, overdraget den klassiske #101 T-shirt til Peter Shire. Dette har ført til en nyfortolkning af den klassiske stribet #101 T-shirt, hvor Shire kombinerer farver i tre forskellige helt nye styles. 

Mads Nørgaard vandt i 2015 den æresfyldte pris for ‘Årets Brand’ til ELLE Style Awards for at have givet sin fars kultbutik Nørgaard paa Strøget et comeback i den københavnske modebranche. Dette har han blandt andet formået at gøre igennem sine kunstneriske samarbejder og ikoniske striber – og samarbejdet med Peter Shire er ingen undtagelse! Peter Shires karakteristiske og farverige stil er blevet påført det klassiske Mads Nørgaard Univers i en moderne nyfortolkning af den klassiske #101 T-shirt.

Læs også: Her åbner den nye Mads Nørgaard-butik

Peter Shire er født, opvokset og bor stadig i nabolaget Echo Park øst Los Angeles, hvor han igennem sin 40-årige lange karriere har fundet sin inspiration til en bred palette af forskellige kunstarter. Peter Shire kombinerer farver og kantede former i pulserende kunst, hvilket har ført til, at han ofte bliver sammenlignet og beskrevet som en ny bølge af den tyske kunstskole Bauhaus. Hans værker indebærer alt fra skulpturer, møbler og offentlige installationer til malede fliser, alt imens hans unikke stil har gjort ham til en integreret del af Ettore Sottsass’ indflydelsesrige design kollektiv, Memphis Group, i begyndelsen af firserne.

Se også: Ganni gør det igen! Nyt eksklusivt samarbejde med Mytheresa.com

Nyfortolkningen af #101 T-shirten beskrives af Peter Shire som en måde at være ekstrovert på – man skal kunne stå ud fra enhver baggrund. Dette har Shire forsøgt at gøre ved at kombinere farverne i t-shirten på sin egen unikke måde. Om udviklingen af designet udtaler Shire:”Det har en stor del at gøre med min basale neurose, som er, at jeg ikke ved hvilken farve t-shirt, jeg vil have på, så nu kan jeg have begge på på samme tid”.

Peter Shires #101 T-shirt findes i tre forskellige farvesammensætninger. Hver farve er kun udkommet i 50 eksemplarer og forhandles nu eksklusivt i Nørgaard-butikken på Strøget.

 

Det er slut med at dase på sofaen - Nyt samarbejde fra Nike x FKA Twig