Modeugen

Skønne tips fra ELLEs skønhedsredaktør

- 22/02/2013

Mød ugens ELLE-ing, vikarierende skønhedsredaktør Maria, og få hendes bedste stiltips

Ugens ELLE-ing, Maria Frederikke Munch, er ELLEs journalist og vikarierende skønhedsredaktør, som har helt styr på både det med ord og skønhedsprodukter. Når hun ikke enten tester nye skønhedslækkerier eller skriver skarpe tekster til magasinet, slapper Maria af til (så mange) afsnit (som muligt) af serierne ‘Venner‘ og ‘Beverly Hills 90210’, som hun er helt vild med, og så er hun selverklæret kæmpefan af Barbie. Hun er uddannet journalist fra RUC og har været en del af ELLE-familien siden sommeren 2010, hvor hun startede som web- og skønhedsassistent. Læs her om Marias bedste investeringer, hendes stil og hvem hun lader sig inspirere af.

Beskriv din stil med tre ord.
“Jeg tror faktisk, det kan gøres med blot to ord: Enkel og feminin.”

Hvornår blev du først stilbevidst? Hvordan har din stil udviklet sig, og hvorfor forelskede du dig i sin tid i mode?
“Det har altid været naturligt for mig at gå op i mode, men jeg tror ikke, det var så bevidst. Jeg mener, jeg har aldrig været en fashionista, men jeg har haft en mening om, hvordan jeg gik klædt (bare spørg min mor!) I forhold til, hvordan min stil har udviklet sig, så er jeg nok i virkeligheden blevet mere kvalitetsbevidst med årene. Nu køber jeg gerne tøj i gode kvaliteter og lækre materialer, f.eks. kashmir og silke, frem for at købe og smide væk.”

Hvor shopper du henne, når du er i Danmark? I udlandet?
“Man kan nok finde mig i Cos et par gange om ugen (for man skal jo holde sig opdateret selv om man mest sidder og skriver om læbestifter og BB-creams), men ellers er jeg svært glad for Lubarol (deres lipbalm er i øvrigt helt fantastisk), Nørgaard og Another Nué, som efter min mening er verdensmestre i service. Ellers må jeg nok indrømme, at jeg har været flink til at støtte Frankrigs økonomi. Jeg elsker Agnes B, The Kooples, Gat Rimon, Les Petites, Bel Air … og sådan kunne jeg blive ved.”

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
“Min Céline taske, som jeg har ønsket mig i fire år, og som jeg tænkte, jeg skulle købe for min første løn. Det blev til mange første-lønninger før jeg endelig kunne købe den (i Paris, naturellement)”

Hvad er dit bedste køb/hvad har været den bedste investering?
“Jeg har lige købt en lejlighed sammen med min kæreste, og jeg er ret sikker på, at det kommer til at blive den bedste (og største) investering de næste mange år.”

Hvilken taske bruger du til hverdag, og hvad finder man altid i den?
“Jeg bruger min Céline-taske hver dag. Den er ret rummelig, så tingene har det med at flytte ind, når de først er kommet ned i den. Derfor finder man fx hårnåle, Blax-elastikker, tre (!) lipbalms (lige nu fra Tromborg, Elizabeth Arden og La Mer), en L’Oréal Paris lak (håber virkelig ikke den går i stykker), læbestiften Rouge Coco Shine i farven Boy, tyggegummi, plastre, overraskende mange nøgler, min diktafon og en lille engel-amulet, jeg har fået af min kæreste.”

Hvem er dit største stilikon, og hvordan har hun inspireret dig?
“Jeg synes, Gwyneth Paltrow har god stil hele vejen igennem, og så er der også et eller andet over Sofia Coppolas Marie Antoinette, der er lidt skønt.”

Hvad ønsker du dig allermest i 2013?
“Møbler til den nye lejlighed. Vi mangler nærmest alt. Men hvis ikke det var det, jeg skulle bruge mine penge på, ville det være flere hvide skjorter, en ny sommerkjole og et krøllejern. Og bukser. Det mangler jeg af en eller anden grund altid lidt.”

Dit bedste shopping- og stiltip?
“Det må være shoppeklicheen over dem alle: sov på det, hvis du er i tvivl (men vent endelig ikke for lang tid. Jeg har misset mange gode køb, fordi jeg var for langsom).”

Dit (stil)motto?
“Jeg har ikke et motto, men jeg prøver at huske på at gøre mig umage. Med alt hvad jeg gør.”

1. Maria i Plan-jakken fra Munthe Plus
Simonsen. 2. Marias elskede Luggage-
taske fra Céline, som hun sparede op til
i lang tid.
1. De nye ballerina-sko fra Chanel, som hun
har købt i Paris. 2. Disse produkter bruger
Maria til hverdag, og de bor i hendes Céline-
taske.