Modeugen

Pharrell Williams blåstemplede, at vi langt fra er færdige med fodboldtrenden ‘Blokecore’

- 19/06/2024

Creative Director for Louis Vuitton præsenterede den anden dag sin tredje kollektion for modehuset, hvor han tappede ind i den samfundsmæssige dagsorden til UG.

Pharrell William har gjort det igen. Til tonerne af “Triumphus Cosmos”, som på helt ananas-i-egen-juice-vis er komponeret af Williams selv, åbnede en smuk, suitklædt model Louis Vuitton Menswer SS25-showet tirsdag aften i smukke, naturgrønne omgivelser i haven ved UNESCOs hovedkvarter i Paris.

Mads Emil Grove Møller var til stede under showet, og i den forbindelse deler han her sine tanker om samt highlights fra showet.

Foto: Louis Vuitton

UNESCOs hovedkvarter, hvor showet blev afholdt.

Hvad synes du om Spring/Summer 25-kollektionen?
”Jeg synes, kollektionen var meget elegant og smuk. Pharrell og teamet har lagt western-eventyret bag sig (kun en enkelt cowboyhat og nogle støvler var tilbage), og det klæder kollektionen. Der var som altid kræset for detaljerne, og det emmede af den luksus, som man forventer fra Louis Vuitton.”

Hvis du skal fremhæve én ting, der stod ud for dig i kollektionen, hvad skal det være?
”Jeg er personligt stor fan af Pharrells take på taskerne og accessoires generelt, og det skuffede heller ikke denne gang. Der var masser af smukke smykker, solbriller og ikke mindst tasker. Især hans allerede ikoniske version af ‘Speedy’-tasken fangede mine øjne igen med det bløde læder i både mintgrøn, gul, lyserød og fersken-orange. Udover det, kan jeg ikke komme udenom jakkerne, som altid er fascinerende. Nu hvor vi er midt i et stort sportsår, kan jeg fremhæve læderjakken, som var lavet af hvide fodbolde med grønne detaljer.”

Foto: Louis Vuitton

Speedy-tasken.

Hvad var dit favoritlook?
”Uha, det er svært at vælge ét enkelt look, da jeg netop er fan af de mange forskelligheder, som Pharrell formår at binde sammen i form af sin streetwear-baggrund, som møder det klassiske menswear. Men, hvis jeg nu skal vælge, så bliver det mellem look 11, som var et flot sort suit med en transparent rød jakke med tone-i-tone monogrammer, og look 80, som var en oversized løs buks med en smuk M65-jakke med multifarvet Damier-print og perlelogo på ryggen.”

Foto: LOUIS VUITTON MEN’S SPRING-SUMMER 2025 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Look 11.

Foto: LOUIS VUITTON MEN’S SPRING-SUMMER 2025 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Look 80.

Hvilke trends var gennemgående for kollektionen?
”Fodbold fylder meget i år, ikke mindst på grund af EM og OL, men også fordi, vi har set fodboldtrøjer og -sko være populære længe i forbindelse med ‘Blokecore’-trenden (red. gamle og vintage fodboldtrøjer, der bliver et fashion statement, brugt som hverdagsbeklædning), og det kunne man også se i kollektionen, som bød på flere fodboldreferencer i form af trøjer, jakker og sko. Derudover dominerede den klassiske herrekonfektion som jakkesæt og frakker, og det udødelige workwear var selvfølgelig også repræsenteret.”

Det var en overvældende produktion med live kor og orkester mv. Hvordan var det at være en del af?
”Produktionen var fantastisk. Live musikken fra det kæmpestore orkester og åbningen til tonerne af “Triumphus Cosmos”, en komposition selvfølgelig skrevet af Pharrell selv, var stort og passede til de flotte rammer ved UNESCO‘s hovedkontor. Derudover overraskede rapperne Pusha T og No Malice ved at debutere med en helt ny sang i samarbejde med John Legend under deres ikoniske gruppenavn Clipse.”

Hvordan skiller showet og kollektionen sig ud fra tidligere?
”Showet skilte sig tydeligvis ud fra sidste sæson ved ikke at have det gennemgående western-tema men derimod tappe ind i et mere inkluderende, internationalt tema, som hyldede menneskeheden, rejselyst, global mentalitet og fællesskab.”

Hvordan synes du, Pharell Williams gør det som Creative Director for LV Menswear?
”Jeg synes, han udfylder rollen rigtig godt. Han er Louis Vuittons kølerfigur, og det er svært at få øje på, hvem der ville kunne gøre det samme som Pharrell bidrager med på tværs af mode, musik, design og kultur. Han er en dirigent, og hos Louis Vuitton kan han udføre sine drømme og samarbejde med lige dem, han vil. Som når han eksempelvis i denne kollektion samarbejder med det kreative kollektiv ’Air Afrique’ på adskillige print. Opkaldt efter et gammelt vestafrikansk flyselskab er kollektivet, for at citere fra dets Instagram-bio, en “kulturel platform dedikeret til afro-diasporisk kunst, samtaler og viden.”

Foto: LOUIS VUITTON MEN’S SPRING-SUMMER 2025 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved
Foto: LOUIS VUITTON MEN’S SPRING-SUMMER 2025 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Lokationen var UNESCOs hovedkontor, og præsentationen gik under navnet “The world is yours..” på engelsk. Har du tænkt over meningen med hele det her set-up?
”UNESCO, som blev bygget i 1958 for at forene menneskeheden i verdensfred gennem kultur, var den perfekte lokation til showet, som netop ønskede at hylde globalt fællesskab og inklusivitet. Sætningen “Le monde est à vous” (red. navnet på showet), som kan oversættes til: ”verden er din”, er også en reference til en ikonisk scene i den kult-favorit-franske film La Haine. Der var helt sikkert også tænkt over både netop tema og lokation i forbindelse med det kommende OL i Paris, som vil samle verden, og selvfølgelig også den tid, vi lever i med flere krige og konflikter.”

Se showet herunder.