Modeugen

Her er de 10 største tendenser fra Københavns modeuge

- 09/02/2022

Københavns AW22-modeuge bød på masser af inspiration - her får du de 10 tendenser ELLEs moderedaktion har spottet, som du kan tage i brug allerede nu.

Foto: PR

En chokoladedrøm

De sidste mange sæsoner har beige været overalt, og samtidig været det nemme valg i hverdagsgarderoben. Men nu har designerne kastet deres kærlighed på brun, som heldigvis er lige så nemt at bruge til, ja, alt. Gå efter et brunt look fra top til tå, eller miks med – surprise – beige for et tone-i-tone look. Eller gå efter det eviggyldige valg: blå jeans og en hvid t-shirt til din brune frakke.

(A. Roege Hove, Rabens Saloner, Lovechild 1979)

Foto: PR

Kort, kortere, mini

Pludselig var den overalt – miniskirtet. Din nederdel kan ganske enkelt ikke være kort nok. Hverken nu eller til efteråret, hvis du spørger de danske designere. Og der er et miniskirt til enhver lejlighed: fra Martin Asbjørns festlige i metallic pink til The Garments workwear-look stylet med en skjorte eller Baum und Pferdgartens vamsede version i kviltet dun – så længe det er kort, er alting godt.

(Martin Asbjørn, The Garment, Baum und Pferdgarten)

Foto: PR

Eat your greens

Denne sæsons ’Bottega-grønne’ nuance har fået et friskt twist og skal nu være lime. Fra Saks Potts, der stylede lime med mørkeblåt læder og røde sko, til Samsøe Samsøe og Stine Goya, der tror på lime med andre nuancer af grøn.

(Saks Potts, Samsøe Samsøe, Stine Goya)

Foto: PR

Short and sweet

Først røg længden af nederdelen, og nu sker det også med jakken. Hvor blazeren længe har været uundgåelig i garderoben, er den kortere jakke nu at spotte hos mange designere. Brug den med matchende bukser som et sæt (set hos The Garment), eller som en kontrast til et par læderbukser som hos Lovechild 1979.

(Lovechild 1979, Saks Potts, The Garment)

Foto: PR

Bukser er big business

Der er ingen tvivl om, at bukserne har fået vokseværk, for aldrig før har vi spottet så mange brede bukser på catwalken. Men de har også fået hovedrollen i looket: Om det er lommer, materialet eller en særlig farve – fokus er på bukserne, og vi elsker det.

(Tomorrow Denim, Martin Asbjørn, Gestuz)

Foto: PR

Skjorteleg

Vi elsker en god skjorte, og det gør de danske designere også. Denne sæson har de leget med dem, så der er masser af fine detaljer på.

(Skall Studio, Saks Potts, The Garment)

Foto: PR

Læder

Læder er et materiale, der måske ikke er så overraskende i vinterhalvåret. Det nye ved denne vinterklassiker er til gengæld alsidigheden i læderet. Fra By Malene Birgers minimalistiske look til Jade Croppers ultrarå bikerlook – der er et læderlook til alle.

(By Malene Birger, Jade Cropper, Day)

Foto: PR

Pleats, please

Plisseringer var at finde hos blandt andre Day, Martin Asbjørn og Mark Tan. En feminin detalje, der både gør sig godt på toppe og nederdele, og som især er en fin kontrast til en oversize blazer eller en grov ribbet strik.

(Martin Asbjørn, Mark Tan, Day)

Foto: PR

Kropsnært

Du må (stadig) gerne vise hud. Den afklædte tendens, vi allerede ser nu, er lige så tydelig på efterårets catwalk. Om det er i transparente materialer eller cut-outs er op til dig, så længe du viser et stykke med bart.

((di)vision, A. Roege Hove, Jade Cropper)

Foto: PR

Som en slange

Slangeskind – eller det der ligner – var et overraskende indslag på den københavnske catwalk. Den minder om noget, du kan finde i en vintagebutik og ses især på overtøj, men den findes også som helt sæt hos både Soulland og Ganni.

(Soulland, Ganni, Saks Potts)

Læs ogå

Anne-Dorthe Larsen fra Lovechild: ”Hvis jeg skulle investere i tre items fra SS21-kollektionen, ville det være disse”